Рууни е радостен от двете награди

waynegoalplayeraward

Уейн Рууни получи наградите за  Играч и Гол за месец декември. Той заяви пред ManUtd.com, че е доволен от приноса си по време на празничния период и се надява да запази добрата си форма, с което да помогне на Червените Дяволи за нов победен рейд.

Поздравления за двете награди, Уейн! Как оценяваш формата си през декември, в който вкара няколко гола и направи асистенции?
Декември винаги е труден месец за всеки играч и за отбора. Трябва да работиш здраво, защото се изисква добра физика. Мисля че се справихме добре като отбор, а аз отбелязах няколко гола, играейки в халфовата линия. Винаги е страхотно да си сред голмайсторите, но да създаваш положения за съотборниците си също е хубаво.

Декември е месец, изискващ големи усилия, но също е период, в който можеш да се насладиш на мачове през няколко дни?
Само не и през два дни, само това не! (Смее се) Разбира се, страхотно е да играеш мачове и е още по-хубаво за феновете, че имат възможност да отидат да гледат любимия си отбор по Коледа. Както казах, изисква се добро физическо състояние, а възстановяването е още по-важно, за да сме сигурни, че сме готови за следващия двубой.

Мениджърът те поставя в халфовата линия в множество мачове. Какво удоволствие ти доставя ролята да си в центъра на събитията от първата до последната минута?
Очевидно е различно за мен, но ролята поставена от мениджъра ми дава възможност да се включвам в атака. Трябва да съм сигурен обаче, че ще се справям с дефанзивните си задължения, защото позицията го изисква. Давам всичко най-добро от себе си. Надявам се, че ще продължа да го правя, да научавам нови неща и да се подобрявам.

Разкажи ни за гола срещу Ливърпул, който ти донесе наградата за Гол на месеца?
Беше страхотна изява от Антонио Валенсия. Включих се напред и Антонио ме видя, а аз успях да завърша добре. Чувството да отбележиш на Ливърпул е фантастично.

На кое място класираш този гол от всички, които отбеляза този сезон? Може би е ти е сред любимите, имайки предвид качеството на съперника?
Обичам да бележа голове, а да го направя срещу Ливърпул е страхотно както за мен, така и за клуба. Определено го поставям най-високо.

VN:F [1.9.22_1171]
Rating: 5.0/5 (4 votes cast)
Рууни е радостен от двете награди, 5.0 out of 5 based on 4 ratings