Рохо: На терена ставам друг човек

Untitled

Маркос Рохо признава, че се променя веднъж щом стъпи на терена с екипа на Манчестър Юнайтед – дотолкова, че дори собствените му приятели и семейство не го разпознават.

Откакто пристигна на Олд Трафорд през лятото, 24-годишният аржентинец сe прослави като отпуснат и спокоен човек, който рядко е забелязван без усмивка на лицето си. Този имидж, обаче, напълно контрастира на агресивния стил на игра, който демонстрира, ръководейки отбраната на Червените Дяволи.

В интервю за United Review, Рохо разкрива същността на своята двойственост и обяснява как възпитанието, което е получил в Ла Плата, е оформило цялостния му подход към защитаването.

„Напълно различен съм извън терена в сравнение с това, което показвам на него“, категоричен е южноамериканецът. „Хората, които ме познават като майка ми и жена ми например, винаги ми казват: „Как така си толкова различен извън терена, когато винаги се усмихваш и си отпуснат, докато щом стъпиш на него, лицето ти се променя“… Те казват, че сякаш някой друг играе.“

„Но аз не се страхувам да вляза в единоборство. Когато бях малък, играех футбол в моя квартал в Ла Плата с деца, които бяха много по-големи от мен. Ориентировъчно, ако аз съм бил на 10, то те са били 18-годишни, които играят твърдо и не отстъпват. В такива условия съм израснал.“

Рохо пропусна последните два мача на Юнайтед с Ливърпул и Астън Вила поради травма в бедрото, но се надява да се завърне за празничния период.

 

www.manutd-bulgaria.com

VN:F [1.9.22_1171]
Rating: 5.0/5 (5 votes cast)
Рохо: На терена ставам друг човек, 5.0 out of 5 based on 5 ratings