Рохо във възход

Marcos Rojo-Exclusive

Репутацията на Маркос Рохо като твърд, безкомпромисен защитник бе подсилена, когато той се завърна в отбора на Манчестър Юнайтед след като пропусна само два мача поради контузено рамо. Вече с десет участия зад гърба си, аржентинецът се установява добре, адапритайки се към английския футбол и помагайки на Червените Дяволи да се придвижат нагоре в класирането …

 

Страхотно е да те имаме обратно в отбора. Как е рамото ти и в каква форма си?

Мисля, че наистина е добре. Страхотно е да се върна и да съм в състояние да играя. Нещата вървят много добре, чувствам се много комфортно. Рамото ми е добре, отново във форма. Чувствам се много добре на терена и съм доволен от представянията си.

Сред последните ти участия беше мача срещу Стоук Сити, когато изглеждаше – поне за момент – че отбеляза първия си гол за клуба. По-късно Луис ван Гаал го приписа на Хуан Мата, но ти докосна ли топката?

Определено усетих, че я докоснах. Не промених траекторията на топката, не изглеждаше като да съм осъществил добър контакт с топката, но видях много снимки! На една от три се виждаше, че определено имах контакт с топката и беше мой гол.

Какво казаха Хуан и останалите играчи, когато ти празнуваше? Вярваха ли, че ти си отбелязал?

Те се смееха на това. След това говорихме. Някои казват, че е гол на Хуан, други – че е било мой гол,  но го приемам. Аз го смятам за мой.

По време на отсъствието ти поради контузия, беше ли разочарован, когато можеше единствено да гледаш мачовете или си добър зрител?

Когато не си на терена, страдаш малко повече по време на мача. Иска ти се да си в състояние да излезеш там и да помогнеш на съотборниците си, но не можеш да го направиш. Просто им пожелаваш благополучие.

Защитата на Юнайтед се промени много този сезон поради наказания и поради лошия късмет, който имаме с контузиите. Това направи ли нещата по-трудни за теб и останалите защитници?

Очевидно нямахме шанса да играем с едни и същи играчи достатъчно често, имаше много промени и да, може да е малко затрудняващо. Но ние имаме много играчи, които могат да играят в защита.

Колко важна е комуникацията с останалите защитници, как вървят уроците ти по английски?

Комуникацията е много важна, разбира се – напимер, помага, за да кажеш на някой да тръгне напред. Много, много важна е. Уроците ми по английски вървят добре; имам часове всяка седмица. Мисля, че напредвам и се надявам да се справя с английския възможно най-бързо.

Останалите играчи помагат ли ти да научиш езика?

Да, помагат ми. Винаги мога да ги попитам как да кажа това на английски или те може да ми преведат нещо, което не разбирам. Помагат ми.

Предполагаме, че Анхел ди Мария също учи английски език. Как се установяват двамата аржентински приятели?

Посещаваме часовете заедно, така че се смеем докато учим, което мисля, че помага и на двама ни.

Кой се справя по-добре с ученето?

Смятам, че се справям по-добре от него, но и той твърди същото!

Връщаме се към футбола – как се адаптирате двамата тук, в Юнайтед, и какво мислиш за стандартите във Висшата Лига?

Нивото е много високо. Нямам никакви съмнения, че това е най-доброто първенство в света. Много е напрегнато, всички мачове са трудни. Няма особено голяма разлика между отборите. Мисля, че се адаптирам много добре. Надявам се да продължа да се развивам и да давам най-доброто, на което съм способен. Анхел също започна много добре. Той е страхотен играч и би могъл да бъде разликата за нас във всеки мач, в който играе.

Помогна на отбора да достигне топ четири. Как оценяваш шансовете за завършване там или дори спечелване на титлата?

Мисля, че просто е нужно да продължаваме да правим това, което правим. Можем да се надяваме да завършим четвърти, но също така няма причина да не можем да завършим и на върха. Смятам, че най-важното е да продължаваме напред и да даваме всичко от себе си до края на сезона, и след това да видим къде се намираме.

 

www.manutd-bulgaria.com

VN:F [1.9.22_1171]
Rating: 5.0/5 (5 votes cast)
Рохо във възход, 5.0 out of 5 based on 5 ratings