Ролята на Гигс

giggsvangaal

Луис ван Гаал даде малко яснота относно задълженията на Райън Гигс, който е като негова ‘дясна ръка’, разкривайки, че легендата на Манчестър Юнайтед се занимава с анализа на опонентите пред играчите.

Гигс е в треньорския щаб на клуба от лятото на 2013, когато Дейвид Мойс наследи Сър Алекс Фъргюсън, а след като временно бе мениджър за 4 мача в края на миналия сезон, уелсецът пое ролята на асистент-мениджър. И докато един от доверените хора на ван Гаал Марсел Бут разузнава противниците, Гигс е човекът, който се изправя пред състава и им поднася информацията.

„Да, той я представя“, заяви ван Гаал на брифинг с неделните вестници.

„Моят анализатор (Марсел Бут) ходи на мачове на нашите опоненти и дава събраната информация на Гигс, който прави презентацията. Първо, аз я проверявам и след това Гигс я представя на играчите. На следващия ден ние симулираме играта на нашите противници на тренировка.“

Да подражават на опонентите беше нещо, с което играчите на Юнайтед трябваше да свикнат по време на предсезонната подготовка, където им се наложи да имитират отбори като Интер и Реал Мадрид. Тази седмица, част от футболистите играха като Лестър под ръководството на Райън Гигс и ван Гаал, разбира се.

„Винаги се приготвям за двубоите много задълбочено“, добави ван Гаал. „Имам 4 книги относно срещите, които Лестър вече изиграха, включително загубата им от по-малък отбор като Шросбъри за Кепитал Уан Къп. Знам всичко за техния тим, за отделните играчи, за тези, които могат да влязат като смени и дори за атмосферата на стадиона им, а също и как изпълняват начален удар в срещата. Всичко.“

 

www.manutd-bulgaria.com

VN:F [1.9.22_1171]
Rating: 4.6/5 (5 votes cast)
Ролята на Гигс, 4.6 out of 5 based on 5 ratings

Коментирай