Рио се стреми към още успехи

Rio FerdinandРио Фърдинанд признава, че няма да е доволен от броя на трофеите си, докато не стане най-награждавания играч в съблекалнята на Манчестър Юнайтед.

Откакто пристигна на Олд Трафорд през 2002 г. 34-годишният защитник се превърна в легенда, спечелвайки шест титли от Висшата Лига, две купи на Лигата, Шампионската Лига и Световната Купа на ФИФА, плюс четири купи от Комюнити Шийлд.

Но въпреки всичките си постижения Фърдинанд е далеч назад от иконата на Юнайтед Райън Гигс, който има 32 големи отличия и над 900 мача за клуба. Рио е готов да преследва уелския си съотборник, използвайки го за вдъхновение за бъдещите си успехи.

„Не съм доволен от спечеленото, защото се оглеждам в съблекалнята и виждам хора, които имат повече от мен,“ каза Фърдинанд.

„Винаги се съревновавам с хората над мен. Направих го още когато за пръв път прекрачих през вратата. Огледах се и видях хора с три, четири, пет титли и си помислих ‘и аз искам това’.

„Човек постоянно си поставя нови цели. Никога няма да седна в тази съблекалня и да си кажа ‘доволен съм от постигнатото’.“

С приближаването на 1-ви юли, когато Дейвид Мойс официално ще поеме клуба, Фърдинанд беше запитан за мнението му за смяната на мениджъра и ветеранът отговори уверено, че преходът през сезон 2013/14 ще бъде плавен.

„Новият мениджър иска да остави отпечатъка си върху отбора. Всички играчи очакваме това и сме готови,“ обясни Рио.

„Но се надявам, че наличието на хора, които знаят как да свършат работата ще му даде малко време. Отборът може да играе на автопилот, докато мениджърът реши как да направи нещата по правилния начин.

„Ако се налага да сменим тактиката, тогава мениджърът ще приложи своите тренировъчни методи. Но ако говорим за излизането на терена в събота и печеленето на мачове, много от нас правят това с години. Затова сме тук толкова дълго време и сме спечелили толкова много трофеи.“

www.manutd-bulgaria.com

VN:F [1.9.22_1171]
Rating: 5.0/5 (1 vote cast)
Рио се стреми към още успехи, 5.0 out of 5 based on 1 rating

Коментирай