Рио се отказва от националния отбор

Rio FerdinandРио Фърдинанд официално потвърди, че се отказва от националния отбор на Англия, за да се концентрира върху клубната си кариера и да позволи на млади играчи да представляват страната.

В извявлението си в сряда сутринта 34-годишният защитник на Манчестър Юнайтед каза: „След дълго обмисляне реших, че сега е моментът да се откажа националния отбор на Англия.

„Смятам, че на 34 години е време да отстъпя мястото си на младите играчи, което ще ми позволи да се съсредоточа върху клубната си кариера. Отборът е в страхотна форма и има много млади и талантливи играчи за бъдещето.“

Фърдинанд стана най-младият английски защитник в историята на националния отбор, когато дебютира срещу Камерун на Уембли през 1997 г., седмица след 19-тия си рожден ден. Той игра за страната си на три Световни Първенства и общо 81 мача.

„За мен беше огромна чест да представлявам страната си на всяко ниво от 17-годишен,“ добави Рио. „Винаги съм бил горд да играя за Англия.

„Пожелавам успех на Рой и отбора. Благодаря на всички фенове, мениджъри, треньори и играчи, с които работих през годините – беше едно невероятно изживяване.“

www.manutd-bulgaria.com

VN:F [1.9.22_1171]
Rating: 5.0/5 (1 vote cast)
Рио се отказва от националния отбор, 5.0 out of 5 based on 1 rating

Коментирай