Рио иска да остане

Britain Soccer Premier LeagueЗащитникът на Манчестър Юнайтед Рио Фърдинанд изрази желание да остане в клуба и да печели трофеи и под ръководството на новия мениджър Дейвид Мойс.

Бъдещето на 34-годишния играч е неясно, тъй като договорът му изтича през лятото и е измъчван от хронични контузии.

Но защитникът, който отказа да играе за Англия през март заради конфликт с тренировъчната си програма, изглежда решен да остане за 12-ти сезон на Олд Трафорд.

След като отбеляза победния гол в последния домакински мач на Фъргюсън в неделя и вдигна шестата си титла от Висшата Лига, Фърдинанд каза пред MUTV: „Манчестър Юнайтед има светло бъдеще.

„Мениджърът оставя клуба в чудесна форма и гледаме напред. Имаме много добри млади играчи, които са нетърпеливи да печелят трофеи и да бъдат успешни.

„Мениджърът внуши това на играчите си. Работната етика трябва да продължи, ако искаме успехи. Бих искал да съм част от това.“

Миналата седмица Фъргюсън каза, че Фърдинанд, който дойде от Лийдс през 2002 г., се наслаждава на най-добрия си сезон за клуба и го посъветва да подпише нов договор.

Бившата звезда на Уест Хем беше избран в идеалния отбор на сезона от Асоциацията на Професионалните Футболисти. Той си спомня за пристигането си преди 11 години.

„Мечтаех за медал от Висшата Лига, когато дойдох. Помня как гледах Райън Гигс и останалите. По това време те имаха по пет, шест, седем медала. Аз исках само един. Мислех, че това ще ми е достатъчно.

„Но когато веднъж го спечелиш, искаш още един. Продължаваш да изпитваш глад за успех, постижения и трофеи. Сега имам шест медала и това е невероятно. Но това е част от този клуб, искаме да сме успешни.“

Запитан за неочакваното оттегляне на Фъргюсън и несигурността около заместника му през миналата седмица, Фърдинанд отговори: „Бяха много емоционални моменти.

„Дойде ни като гръм от ясно небе. Никой не го очакваше. Това ни разочарова, но разбирам причините на мениджъра.

„Той имаше невероятно успешен период в отбора. Предаде чудесни качества на клуба и трябва да продължим по същия начин.“

www.manutd-bulgaria.com

VN:F [1.9.22_1171]
Rating: 5.0/5 (2 votes cast)
Рио иска да остане, 5.0 out of 5 based on 2 ratings

Коментирай