Рафаел: Искам да спечеля ФА Къп

 

rafael-wants-facup

Очакваш ли с нетърпение да изживееш нещо ново в гостуването на Йоувил за купата?

Да, винаги е добре, когато изпиташ различни неща. Никога не съм бил в Йоувил и когато попитах един мой приятел колко е далеч, той ми отговори: „Намира се много, много далеч оттук, въпреки че това е малка страна!“ Ще бъде приятно да отидем там и да видим едно различно игрище. Ще отидем с мисълта да спечелим, разбира се. Доста време мина, откакто спечелихме ФА Къп за последно и мисля, че вече трябва да сложим край на лошата серия. Винаги се отнасяме сериозно към нея и желанието ни е да я спечелим, така че ще направим всичко възможно да го постигнем. Сигурен съм.

ФА Къп е специален турнир за футболисти, които са израстнали в тази страна, гледайки го по телевизията. Това важи ли и за теб?

Да, точно така, защото те (местните момчета в отбора) говорят много за нея. Говорят за гола, който Гигси вкара на Арсенал и го отпразнува, сваляйки фланелката си. Аз също съм го гледал, разбира се, така че знам колко специален момент е било. Аз искам да бъда част от всичко това. Искам да изживея много такива моменти с отбора. Ако мога да бъда на терена, когато някой вкара (подобен гол), би било невероятно.

Значи, ако отбележиш срещу Йоувил, ще свалиш фланелката си?

(Смее се) Може би, но не мисля, че мениджърът ще бъде щастлив от този факт, защото ще получа жълт картон!

Какво беше първото ти изживяване, свързано с ФА Къп – гледал си го по телевизията или се запозна с турнира, едва когато дойде да играеш в Англия?

Когато дойдох в Англия, започнах да научавам повече за ФА Къп, защото в Бразилия знаехме за турнира, но не бяхме наясно колко значим е тук. По-запознати сме с Висшата Лига и Шампионската Лига, но когато дойдох тук разбрах колко важна е ФА Къп.

Какво е чувството да излезеш на стадион като този на Йоувил за футболист, който е свикнал да играе големи мачове на Олд Трафорд?

Интересно е за нас, защото много от играчите няма да са играли на такова игрище и няма да знаят какво да очакват. Хората ми казват, че техните фенове ще бъдат много развълнувани и направо ще се държат налудничаво, за да им помогнат да ни победят. Мисля, че ще бъде интересен мач за нас.

ФА Къп е единственият домашен трофей, който ти и много други от тима не сте печелили. Това амбицира ли те още повече да добавиш този медал към колекцията си?

Определено. Когато остарея и разказвам на децата си, ако мога да кажа, че съм спечелил всичко с Манчестър Юнайтед, ще бъде фантастично. Определено, това е трофей, който имам за цел да спечеля.

Дори и без ФА Къп, броят на отличията, които си спечелил с Юнайтед е невероятен. Някога замисляш ли се за това?

Да. Невероятно е. Малко играчи са имали шанса да спечелят това, което аз съм успял с Манчестър Юнайтед, така че това ме прави много щастлив (винаги, когато се замисля). Когато съм тъжен или получа някаква контузия, започвам да си мисля за такива положителни неща и си казвам да гледам напред, и се подготвям, за да мога да продължа по същия начин. Винаги е приятно да печелиш.

 

www.manutd-bulgaria.com

VN:F [1.9.22_1171]
Rating: 5.0/5 (4 votes cast)
Рафаел: Искам да спечеля ФА Къп, 5.0 out of 5 based on 4 ratings