ОТ100 #8: Юнайтед е спасен

1931unitedsavedjgЗначимостта на победа над Уулвърхемптън по Коледа 1931 не трябва да бъде подценявана…

Предистория: Юнайтед е на ръба на фалита, след като изпада във Втора Дивизия по-рано тази година, и има значително недоволство сред феновете. Когато, една седмица преди Коледа, банката на клуба отказва да предлагат повече кредити и възможността Юнайтед да спре да съществува изглежда съвсем реална. Местен бизнесмен Джеймс Гибсън обеща да инвестира значителна сума, ако хората от Манчестър покажат, че ги е грижа за клуба.

Събитието: Голове на Хопкинс, Рийд и Спенс осигуряват едва шестата победа на Юнайтед до този момент от сезона, но истинската история се случва по трибуните на Олд Трафорд. Феновете се стичат към стадиона, за да покажат на Гибсън колко много футболът означава за тях. Публика от 33 123 присъства на Олд Трафорд – 20 000 повече от предишната най-висока посещаемост.

След мача: В януарското издание на United Review пише: „Беше чудесно да се види пълните тераси на Олд Трафорд в деня на Коледа. Показаният ентусиазъм беше изключителен, че нашите играчи бяха принудени да покажат почти свръхчовешки усилия.“ За съжаление, тези прекомерни напъни дават своя дан:  четирима играчи получават контузи в мача на OT и са принудени да куцат при гостуването на Молиню на следващия ден. Нищо чудно, че Червените губят 7-0. Това, което мнозина не знаят обаче е, че събитията от предишния ден вдъхновяват Джеймс Гибсън да задейства плановете си да инвестира в отбора, управлението и стадионът претърпяват подобрения. Юнайтед продължава напред.

www.manutd-bulgaria.com

VN:F [1.9.22_1171]
Rating: 0.0/5 (0 votes cast)

Коментирай