ОТ100 #52: Денят на Стив Брус

stevebrucedayot100Малко голове на Олд Трафорд, които са били отбелязани в добавенето време, са били от толкова голямо значение, както двете попадения на Стив Брус срещу Шефилд Уензди на 10 Април 1993…

Предистория: Разочарованието от изгубената титла в края на сезон 1991/92 все още витае в Театъра на Мечтите, когато Шефилд Уензди пристига на М16. Преди началото на двубоя Юнайтед има само една победа в последните си пет мача и е на две точки зад Астън Вила, като по същото време „Виляните“ гостуват на Ковънтри Сити.

Събитието: Още с първия съдийски сигнал Червените Дяволи започват масивни атаки и пропиляват доста възможности за гол пред вратата на „Птиците“, и когато Джон Шеридън извежда гостите напред, след точно изпълнена дузпа в 65-та минута, страх приковава Олд Трафорд. В 86-та минута обаче Стив Брус се възползва от корнер изпълнен от Денис Ъруин и изравнява резултата. Десет минути по-късно капитанът отново се разписва, възползвайки се от суматоха в наказателното поле на Шефилд Уензди и изправя всички в Театъра на Мечтите на крака. „Бях обезумял, Алекс Фъргюсън също“, спомня си тогавашния асистент мениджър Брайън Кид.

Следистория: В същия ден Астън Вила завършва наравно с Ковънтри Сити на „Хайфийлд Роуд“ и така двата гола на Стив Брус са повратна точка за сезона на Червените Дяволи, които печелят своята първа титла в Премиършип. Брус казва: „Всеки фен на Юнайтед, с който говорих, ми стискаше ръката и казваше ‘Шефилд Уензди, 10 Април 1993 от 10 до пет, благодаря ти за тези два гола.'“

Какво пише пресата

„Съдбата на Висшата Лига може би се реши не от уменията или храбростта, а от щедростта на съдията да даде толкова много добавено време, което помогна на Юнайтед да стигне до победата.“ – Иън Рос, „Таймс“.

www.manutd-bulgaria.com

VN:F [1.9.22_1171]
Rating: 0.0/5 (0 votes cast)

Коментирай