ОТ100 #47: По времето на Майкъл Найтън

MichaelKnighton​.fwВинаги преди всеки сезон на Олд Трафорд настъпват частични промени. Но този през 1989 е един от изпълнените с най-резки такива…

Предистория: Майкъл Найтън е представен пред пресата като новият собственик и председател на клуба ден преди Юнайтед да посрещне шампионите Арсенал на М16. Всички фенове тръпнат в очакване преди началото на срещата, но Найтън привлича вниманието на всички, като излиза на терена по състезателен екип и започва да жунглира с топката. До края на царуването си в Юнайтед, магнатът печели изцяло доверието на феновете.

Събитието:
Направеното от новия собственик стимулира както публиката, така и играчите и след две минути игра Стив Брус вкарва с глава. Дейвид Рокесъл изравнява, но с това още повече мотивира Юнайтед. Репортерът Брайън Гланвайл от „Съндей Таймс” пише: „Ефектът от появата на Найтън на терена беше очевиден, може би трябваше да излезне и на почивката.” Дори без подобни лудории, Юнайтед си възвръща преднината, след като Марк Хюз вкарва с не много силен шут. Малко по-късно в мача Уеб бележи за 3-1, а след него и Дейвид О’Лиъри се отчита с невероятен четвърти гол с греда. След тази убедителна победа над настоящия шампион, около 47 хиляди лица греят по-силно и от слънцето на Олд Трафорд в онзи летен следобед.

Следистория:
Тогава бъдещето пред Червените Дяволи изглежда много обещаващо, но в последствие Арсенал прави една невероятна кампания, докато Юнайтед свършва 13-ти в крайното класиране. Червените изнасят множество добри игри за ФА Къп и накрая се окичват със среброто. За всяко едно добро представяне важна заслуга има собственикът на клуба. Найтън отправя оферта за пълния пакет акции, но тя е отхвърлена и англичанинът се задоволява само със място в борда. Изпълненията му завинаги остават като приятен спомен на Олд Трафорд. „Не съжалявам за това, което вършех, ни най-малко!” казва Найтън през 2008. „Всеки се радваше – бях герой поне за 64 часа.

www.manutd-bulgaria.com

VN:F [1.9.22_1171]
Rating: 0.0/5 (0 votes cast)

Коментирай