ОТ100 #45: Ярък проблясък

brightsparkЮнайтед на Рон Аткинсън чупи рекордите със старта на кампания 1985-86…

Предистория:
Изглежда, че най-после дългите старания на Червените Дяволи да си върнат титлата ще се увенчаят с успех през 1986. Юнайтед прави невероятен старт, печелейки девет поредни мача в лигата. И така на 28 септември 1985 година Саутхямптън пристига на Олд Трафорд с цел да сложи край на тази изумителна серия.

Събитието: Респектирани от противника, момчетата на Крис Никъл не играят много убедително. От друга страна Червените Дяволи създават положение след положение пред вратата на гостите и едно от тях се превръща в гол, вкаран от Марк Хюз. Юнайтед печелят трите точки, а победата е десета подред и тогава пред играчите на Аткинсън се открива най-чистата възможност, от 20 години, да върнат титлата обратно на Олд Трафорд.

Следистория:
Серия от контузии на Брайън Робсън се отразява сериозно върху сезона на Червените. Те записват десет загуби във всички 27 мача. В последствие борбата за първото място остава между Евертън и Ливърпул, като червената страна на Мърсисайд печели тилата с десет победи в последните единадесет мача.

www.manutd-bulgaria.com

VN:F [1.9.22_1171]
Rating: 0.0/5 (0 votes cast)

Коментирай