ОТ100 #33: Италианска неправда

italianinjusticeСлед триумфа на Уембли, Юнайтед изиграва един доста противоречив сезон през 1968/69, в края на който трябва да защитят отличието от предходната година. На полуфинала за Европейската Купа Червените срещат отбора на Милан…

Предистория: В първия мач Милан побеждава с 2-0 на „Сан Сиро“, като Джон Фицпатрик от състава на Юнайтед е изгонен и пропуска реванша. Три седмици по късно тълпа от около 63 100 души вдига невероятен шум на стадиона часове преди двата отбора да излязат на терена. Червените Дяволи са способни на всичко, за да завоюват толкова желания трофей.

Събитието: Без да влагат много усилия в нападение, Милан просто си вършат чудесно работата, обезвреждайки нападателите на Юнайтед. Като с най-голям принос за това е безспирният централен халф Джовани Лодети. Зрителите мъчно наблюдават как всяка една атака на любимия отбор се превръща в нищо когато стигне до защитата на Росонерите, докато един невероятен удар на Боби Чарълттън не попада най-сетне в мрежата пред Стретфорд Енд в 70 минута. Малко след това Денис Лоу отправя още един удар, който очевидно влиза в мрежата, но само за да бъде отпразнуван и след това отменен от главния съдия. Така мача завършва 1-0 за Юнайтед, а Милан среща Аякс на финала.

Следистория: За сметка на Юнайтед, Милан постига целта си и става Европейски шампион. На финала в Мадрид, италианците побеждават Аякс с 4-1 на Сантяго Бернабеу. Междувременно Червените Дяволи не печелят Европейската Купа в продължение на 25 години. През това време, задоволявайки се само с Висшата Лига, Олд Трафорд нетърпеливо чака своя миг. Така през Септември 1993 на М16 пристига унгарския шампион Кипест Хонвед.

www.manutd-bulgaria.com

VN:F [1.9.22_1171]
Rating: 0.0/5 (0 votes cast)

Коментирай