ОТ100 #19: Трагедията в Мюнхен

06021958_07След ужасната трагедията сполетяла клуба в Мюнхен, телата на жертвите са транспортирани обратно в Манчестър…

Предистория: С 21 жертви след неуспешния опит за излитане и експлозията на самолета, който трябва да превози футболистите на Юнайтед обратно в къщи след мача срещу Цървена Звезда Белград, клубът е разтресен до основи. Телата на загиналите биват транспортирани обратно в Манчестър в петък, 7 февруари 1958г.

Събитието: Хиляди хора се стичат на Олд Трафорд, за да отдадат почит на жертвите, докато помощник-секретарят Лес Олив прави всичко възможно клубът да се справи с трагичните събития. Когато телата пристигат, те биват внимателно положени в салона на клуба – под южната трибуна – където остават през нощта, една изключително зловеща нощ на Олд Трафорд.

Следистория: На сутринта семействата на загиналите вземат телата, за да организират погребенията. След като жертвите биват погребани, феновете на Юнайтед излизат по улиците на града в знак на почит. Всички двубои в Англия през уикенда започват с двуминутно мълчание. Юнайтед не играе мач, но 13 дни след трагедията футболът се завръща на Олд Трафорд, когато Юнайтед посреща Шефилд Уензди в двубой за ФА Къп.

www.manutd-bulgaria.com

VN:F [1.9.22_1171]
Rating: 0.0/5 (0 votes cast)

Коментирай