ОТ100 #18: Пет поред

jimmymurphyЮнайтед е абсолютен доминант в Младежката ФА Къп от нейното създаване, спечелвайки първите четири издания на турнира. Въпреки напиращите млади таланти на Уест Хем, петият трофей също не изглежда далеч…

Предистория: Победата с 3:2 в Източен Лондон осигурена от голове на Алекс Доусън, Ноби Лоутън и Рег Хънтър дават малка, но все пак важна преднина на Юнайтед преди реванша. 23 349 зрители присъстват на Олд Трафорд с надеждата на видят как новата партида от изключително талантливи младежи на Джими Мърфи ще бъдат коронясани.

Събитието: Юнайтед не само успява да удържи преднината си от първия двубой, но и разбива „Чуковете“ с 5:0 и триумфира с общ резултат 8:2. Нападателят Марк Пиърсън е в центъра на събитията, отбелязвайки хеттрик, а Кени Морганс и Рег Хънтър са автори на другите две попадения.

Следистория: След трагедията в Мюнхен се налага доста от младите момчета да заиграят за първия състав, което води от отслабване на отбора състезаващ се младежкия турнир през сезон 1957/58. Въпреки това обаче, Червените достигат до полуфинал, който губят от Уулвърхяптън. В крайна сметка Вълците печелят трофея побеждавайки Челси с общ резултат 7:6, губейки след първия мач с 5:1. През сезона 1963/64 Юнайтед печели своят шести трофей в Младежката ФА Къп.

1956/57 Младежка ФА Къп финал

Юнайтед: Гаскел, Смит, Мадисън, Инглиш, Холанд, Брат, Морганс, Лоутън, Доусън, Пиърсън, Хънтър

Първи мач: Уест Хем 2:3 Юнайтед (Лоутън, Доусън, Хънтър)
Втори мач: Юнайтед 5:0 Уест Хем (Пиърсън 3, Хънтър, Морганс)

www.manutd-bulgaria.com

VN:F [1.9.22_1171]
Rating: 0.0/5 (0 votes cast)

Коментирай