ОТ100 #15: Дебютът на Боби Чарлтън

bobycharltondebutКариерата на легендарният Боби Чарлтън с екипа на Юнайтед започва по впечатляващ начин, нападателят се разписва на два пъти във вратата на Чарлтън Атлетик…

Предистория: Едва 18 годишен, Боби Чарлтън получава шанс от Мат Бъзби да направи своя дебют за Юнайтед в мач срещу Чарлтън на Олд Трафорд. След безсънна нощ, закуска преди мача състояща се от пържола и яйца, и малко шери, младият англичанин – който има лека травма в глезена – е готов да дебютира.

Събитието: Гостите откриват резултата на Олд Трафорд само след минута игра, но с попадение на Джони Бери Юнайтед бързо успява да изравни, а Боби Чарлтън ги довършва. С гол от далечно разстояние и още един от воле, с контузения си крак, Боби прави резултата 3:1 за Червените. Въпреки че по-късно в мача има възможност да вкара и хеттрик, Чарлтън носи победата на Юнайтед и загатва, че го очаква страхотна кариера с червената фланелка.

Следистория: Всичко останало е история. Чарлтън отбелязва 12 гол в 17 мача през сезон 1955/56г. и слага началото на една легенда. Въпреки че Райън Гигс подобри рекорда му за най-много изиграни мачове с екипа на Юнайтед, Сър Боби Чарлтън продължава да държи рекорда за най-много отбелязани голове – 249.

„Чух аплодисменти, но се бях залисал в мислите си и най-вече върху една. Ти играеш за Манчестър Юнайтед, прави това за което си там, вкарай гол – никой не може да ти отнеме това.“ – Сър Боби Чарлтън.

www.manutd-bulgaria.com

VN:F [1.9.22_1171]
Rating: 0.0/5 (0 votes cast)

Коментирай