Облекчение за Смолинг

csmallingКрис Смолинг е облекчен, че е оставил поредицата от контузии зад гърба си след месеци на разочарование и гледане на срещите от трибуните.

Защитникът претърпя травма в слабините в края на миналия сезон и пропусна Европейското Първенство, а счупване на метатарзална кост през юли допълнително забави завръщането му.

Смолинг се върна на терена в началото на ноември и сега твърди, че се чувства все по-силен с всеки изигран мач.

„Чувствам се добре,“ каза той за ManUtd.com и PA Sport. „Изиграх няколко мача и се надявам да продължа. Колкото повече играя, толкова повече навлизам в ритъм и се чувствам уверен. Просто искам да се опазя от травми и да изиграя добра серия от срещи; предстоят ни много важни мачове.

„Тези травми бяха едни от най-тежките, които съм имал. Започнаха в края на миналия сезон и пропуснах началото на този. Не е лесно да пропуснеш началото и да се включиш по-късно, но за радост започнах да се връщам в отбора.

„Главното, върху което се фокусирам след завръщането, е да вляза в ритъм. Аз почивах докато останалите играеха и се справяха добре, затова трябва да работя здраво и да съм дори по-добър от преди.“

Смолинг казва, че е гледал с възхищение как Червените Дяволи се класират за директните елиминации в Шампионската Лига и се изкачват начело в класирането на Висшата Лига.

„Чудесно е да се завърнеш, особено при опциите, с които разполагаме,“ добави английският национал. „Дори при постоянните ротации на мениджъра играчите, които излизат на терена са такива, каквито много от големите клубове биха искали. Хубаво е, че имаме толкова силен състав.“

www.manutd-bulgaria.com

VN:F [1.9.22_1171]
Rating: 0.0/5 (0 votes cast)

Коментирай