Невил: Мойс е идеален за Юнайтед

David MoyesФил Невил вярва, че Дейвид Мойс има всички качества, за да бъде успешен заместник на Сър Алекс Фъргюсън в Манчестър Юнайтед.

Невил се завърна на Олд Трафорд като треньор след осем години в Евертън при Мойс, който му даде и капитанската лента на отбора.

Мойс търпи критики през първите си дни начело на Юнайтед, но Невил твърди, че новият мениджър вече има голямо влияние на тренировъчното игрище.

„Дейвид се е готвил за тази работа цял живот и независимо дали в Престън или Евертън, винаги е знаел, че един ден ще бъде мениджър на топ отбор,“ каза той пред Sun.

„Той е устремен и решителен и вече има уважението на играчите. Това е силата му – да води заниманията на тренировъчното игрище.

„Като млад треньор можеш да научиш много от неговите сесии. Играчите споделиха, че структурата и различните теми на тренировките му са предизвикателство. Дейвид обича сам да върши голяма част от треньорската работа.

„Не става въпрос просто да наложи стила си, но и да продължи досегашния стил на Юнайтед като добави своите щрихи към него.

„Той е от Глазгоу и винаги е открит и казва истината.

„Ако се справяш добре, ще ти каже, ако се справяш зле, ще ти каже – няма да ти спести нищо. Но той има и човешка страна, каквато имат повечето хора от Глазгоу.“

Невил се оттегли от футбола в края на миналия сезон и последва брат си Гари в треньорската професия. Той заяви, че е доволен да продължи да работи с Мойс.

„Изглежда това беше съдба – Дейвид получи работата в Юнайтед и аз се завърнах вкъщи. Нямам търпение за първия мач,“ каза той.

„Чувствам се като дете на Коледа, всичко е ново и животът ми се промени изцяло.

„Двата дни преди началото на предсезонната подготовка, когато вече знаех, че се завръщам тук, бяха най-щастливите дни в кариерата ми.

„Да завърша състезателната си кариера и веднага да получа тази работа беше идеално за мен.“

www.manutd-bulgaria.com

VN:F [1.9.22_1171]
Rating: 5.0/5 (1 vote cast)
Невил: Мойс е идеален за Юнайтед, 5.0 out of 5 based on 1 rating

Коментирай