Морган за завръщането си на Сейнт Мери

Morgan vs Saints

Изигравайки основна роля при възхода на Саутхемптън от Лига 1 до процъфтяването на клуба във Висшата Лига, Морган Шнайдерлин се завръща на Сейнт Мери този уикенд като играч на Манчестър Юнайтед. Ето какво каза французинът за MUTV преди срещата си със Светците …

Морган, най-належащият проблем за на сега е Люк Шоу. Говорил ли си с него и знаеш ли как се справя?

Да, говорих с него вчера и му казах, че съм зад него и семейството му. Ще бъде труден период, но той трябва да бъде силен. Лесно е да се каже, но той е младо и разумно момче. Изглежда добре. Той е със здрава психика и съм сигурен, че ще се върне и ще работи всеки ден, за да се завърне в игра възможно най-бързо.

Какво мислиш за съобщенията в подкрепа на Люк от целия футболен свят, включително и от бившия ви клуб Саутхемптън?

Прекрасно е. В тези трудни моменти в света на футбола ние сме едно семейство. Всички ние знаем какво е да получиш тежка контузия и колко зле се чувстваме, когато сме контузени – дори и за кратък период от време като три или четири седмици. Знаем какво е да бъдеш извън терена за толкова дълго, така че е хубаво да видиш как хората изпращат своите най-добри пожелания към него. За Саутхемптън, съобщението бе много мило. Той израстна там и бе в академията. Те го направиха това, което е когато бе по-малък и те са много хубав клуб.

Прекара седем години в Саутхемптън. Ще бъде ли странно да се върнеш там като гостуващ играч?

Да, ще бъде странно по някакъв начин да отида в съблекалнята на гостите. Никога не съм виждал съблекалнята на гостуващия отбор! Ще видя всички хора, с които съм работил през тези седем години. Познавам целият екип там, така че ще бъде странно за мен, но трябва да остана съсредоточен върху играта си и да оставя всички тези неща настрана. Просто трябва да работя над играта си и да бъда възможно най-съсредоточен, но ще бъде много приятно усещане.

Завръщането на познатия терен може ли да отвлече вниманието ти?

Възможно е, но никога не ми се е случвало преди. Ще видим, но смятам, че се достатъчно силен психически, за да се справя с тази ситуация. Имам някои много добри приятели там и добри взаимоотношения с всички. Напуснах клуба при добри обстоятелства, така че няма да има никакъв проблем в това отношение. Разбира се, аз ще се боря за Манчестър Юнайтед, защото сега това е моят клуб. Ще дам най-доброто от себе си за него.

Мислил ли си за посрещането, което може да получиш от публиката на домакините?

Предстои да видим, но знам, а също мисля, че и феновете са наясно, че дадох най-доброто, на което съм способен за Саутхемптън. Знам, че имаше падения и възходи в клуба. През първите две години, след като дойдох ние изпаднахме до Лига 1, но аз оставих клуба във Висшата Лига с най-добрия им рекорд (относно точките в класирането) в лигата досега. Борих се за този отбор с моите съотборници. Така че ще видим какво ще бъде посрещането, но ние се разделихме при добри условия.

Как мислиш, че се справят Саутхемптън от началото на този сезон? Една победа, две равенства и загуба за тях до тои момент в лигата …

Няма толкова много предизвикателства, колкото миналия сезон. Привлякоха толкова много играчи и за тях вписването ще отнеме известно време. Не направиха най-добрият старт на сезона – не толкова добър, колкото миналата година – но те са добър отбор. Искаха да успеят в Европа, не успяха да го направят, но може би това е добре за тях, защото ще се фокусират само върху лигата. Вече сме наясно, че ще бъде труден двубой. Притежават много, много добри играчи. Трябва да бъдем на своите 100%, за да спечелим мача.

Ти си изключително добре запознат, за да кажеш на своите съобторници за кой да внимават в редиците на Саутхемптън и да предоставиш вътрешна информация. Кой ще избереш като лична цел?

Саутхемптън никога не е разчитал само на един играч, те са отбор. Имат толкова много добри играчи. Жозе Фонте е капитан и основна фигура в този отбор. В халфовата линия имат силно присъствие с Виктор Уаняма и Стивън Дейвис. Стивън е много, много добър футболист, а Уаняма е силен. Имат Душан Тадич и Садио Мане, който направи много добър сезон миналата година. Джей Родригес се завърна от контузия и е много силен какъвто беше и преди своята контузия, така че той ще бъде истинска заплаха. Сигурен съм, че той ще се върне към най-добрата си форма. Има толкова много добри футболисти в този  отбор, така че ние трябва да ги следим. Това е отбор, който ще работи много усърдно.

 

 

www.manutd-bulgaria.com

VN:F [1.9.22_1171]
Rating: 5.0/5 (3 votes cast)
Морган за завръщането си на Сейнт Мери, 5.0 out of 5 based on 3 ratings