Мойс ще има собствени виждания

Britain Soccer Premier LeagueСър Алекс Фъргюсън казва, че Дейвид Мойс наследява добър отбор на Олд Трафорд, но подчертава, че той ще има собствени идеи за играчи, които да добави към състава.

Мойс поема поста на мениджър на 1-ви юли – въпреки, че Сър Алекс очаква той да се появи на Карингтън по-рано – след като подписа 6-годишен договор с клуба.

Сър Алекс казва, че Мойс бързо ще разбере мащаба на клуба в глобален аспект, но основният фокус винаги ще бъде върху представянето на терена.

„Дейвид скоро ще осъзнае мащабите на този клуб – глобалния бранд и огромния брой спонсори, дори мисля, че той вече го осъзнава,“ каза мениджърът пред репортери в петък. „Той просто трябва да се впише в това. Не мисля, че ще е проблем. Най-важното нещо е отбора. Това е приоритет. Без футболния отбор нямаше да имаме толкова спонсори. Без съмнение всички знаят това.

„Той има добър състав и със сигурност ще иска да добави играчи към него. Ще има собствени виждания за това. Ще се справи.“

Сър Алекс отново подчерта, че Мойс е бил първия избор за негов заместник на Олд Трафорд.

„Хората са ме питали ‘мислиш ли, че той ще стане мениджър на Юнайтед един ден?’ за хора, които дори не работят това днес. Така е във футбола,“ обясни той.

„Има невероятна статистика, че Брендън Роджърс, който още няма дори и година начело на Ливърпуул, е 30-тият най-дълго служил мениджър във Великобритания. Това е невероятно. За такава индустрия си говорим.

„Когато преценяваш позицията, трябва да намериш някого с дълъг опит за мениджър на този клуб. Затова Дейвид беше над всички.“

Запитан дали отчаква Мойс да остане дълго в Юнайтед, Сър Алекс добави: „Надявам се. Това е клубът, в който можеш да го направиш. Тук сме лоялни към мениджърите.“

Мойс ще има опитни съветници, към които да се обърне, след като Сър Алекс потвърди, че Райън Гигс, Пол Скоулс и Ники Бът ще играят важна роля за развитието на клуба.

„Това беше решено отдавна,“ разкри той. „От дълго време правим планове за включването на Скоулс, Гигс и Ники Бът в треньорските структури на клуба.“

www.manutd-bulgaria.com

VN:F [1.9.22_1171]
Rating: 5.0/5 (4 votes cast)
Мойс ще има собствени виждания, 5.0 out of 5 based on 4 ratings

Коментирай