Мойс: Трябва да спечеля звездите

Britain Soccer Premier LeagueДейвид Мойс очаква здрава работа и дисциплина от играчите на Манчестър Юнайтед, но знае, че трябва да си спечели уважението им и осъзнава, че действията му на трансферния пазар може да са решаващи за това колко време ще остане на поста.

Мойс замества Сър Алекс Фъргюсън на Олд Трафорд, след като легендарният шотландец реши да се оттегли след рекордните 26 и половина години начело на клуба.

Това ще бъде трудна задача и Мойс трябва да покаже на своите играчи, че е достоен за поста, а в замяна ще изисква максимален професионализъм.

„Когато става дума за отношенията с играчите, трябва да си спечелиш уважението,“ каза Мойс в реч пред 300 топ треньори и спортни директори в Ню Йорк.

„От теб зависи да покажеш какво можеш.

„Ако искаш да работиш за мен, трябва да можеш да работиш седем дни в седмицата. Моят екип трябва да е готов да полага такива усилия.

„За играчите дисциплината трябва да идва отвътре. Вярвам в даването на шанс на млади играчи.

„Развиването на характера на играчите е много важно, но трябва да съответства и на техните желания.“

Мойс казва, че е изключително важно да си отворен към нови идеи, но смята, че повечето мениджъри са оценявани главно по действията им на трансферния пазар.

„Трябва да следиш какво се случва в индустрията – какво е ново,“ каза Мойс, който управлява Евертън повече от десетилетие, преди да бъде назначен в Юнайтед.

„Изборът ти на нови попълнения може да е решаващ за запазването на работата.

„Когато дойдох, Евертън имаше нужда от нова посока и трябваше да намеря начин да продължа да се развивам като треньор.“

www.manutd-bulgaria.com

 

VN:F [1.9.22_1171]
Rating: 5.0/5 (1 vote cast)
Мойс: Трябва да спечеля звездите, 5.0 out of 5 based on 1 rating

Коментирай