Мойс: Това е за Сър Алекс

David MoyesДейвид Мойс посвети победата за Комюнити Шийлд над Уигън Атлетик на предшественика си на мениджърския пост в Манчестър Юнайтед Сър Алекс Фъргюсън.

Шампионите записаха комфортна победа с 2-0 над Латикс благодарение на двата гола на Робин ван Перси. Това позволи на Мойс да вдигне трофей след първия си официален мач начело на отбора.

Вместо да се наслади на славата, мениджърът побърза да отдаде заслуженото на Сър Алекс, а след това заяви желанието си за още отличия: „Този трофей е за Сър Алекс. Ако днес си седи вкъщи и гледа, това е за теб Сър Алекс и за начина, по който отборът ти се представи през миналия сезон и спечели Висшата Лига.

„Единственият начин да играеш за Чарити Шийлд е да спечелиш първенството или ФА Къп. Отборът на Сър Алекс го направи миналия сезон, а се надявам бъдещите отличия да бъдат мои.

„Бил съм на Уембли няколко пъти, понякога съм печелил, понякога съм губил. Но да изведа отбора като мениджър на Манчестър Юнайтед беше нещо различно. Семейството ми също беше тук и съм сигурен, че се гордеят с мен.“

Запитан за представянето на Ван Перси, мениджърът беше очарован от холандеца и повтори убежденията си, че той ще играе централна роля в успехите през този сезон.

„Робин беше изключително важен за Юнайтед миналата година. Знаехме, че ако е в голова форма имаме големи шансове. Ако тези два гола са само началото, тогава сме доволни и се надяваме да вкара още много до края на сезона.“

Сега вниманието на Юнайтед се обръща към началото на Висшата Лига и гостуването на Суонзи Сити в събота, за което Мойс е готов. Въпреки това, мениджърът беше откровен в отговора си на въпроса дали паузата за мачовете на националните отбори ще разсея играчите.

„Така е. Бих искал да продължа да ги опознавам и да работя с тях,“ каза той. „Смятам, че някои аспекти от играта ни бяха на по-добро ниво днес. Но можехме и по-добре, затова искам да продължа да работя с отбора.

„Освен това искам да допълня състава и да се опитам да направя Манчестър Юнайтед дори по-добър от предишните няколко сезона.“

www.manutd-bulgaria.com

VN:F [1.9.22_1171]
Rating: 5.0/5 (3 votes cast)
Мойс: Това е за Сър Алекс, 5.0 out of 5 based on 3 ratings

Коментирай