Мойс с обещание към младежите

Britain Soccer Premier LeagueДейвид Мойс обеща да продължи традицията на Манчестър Юнайтед да дава шанс на млади играчи в първия си отбор.

Мениджърът на Евертън ще замени Сър Алекс Фъргюсън на Олд Трафорд на 1-ви юли и ще отдава голямо внимание на академията и младите играчи.

Шотландецът е наясно с нуждата от развитие на английските таланти и това е област, в която Юнайтед изпъква. Играчи като Фил Джоунс, Том Клевърли, Дани Уелбек и Крис Смолинг вече се утвърдиха в националния отбор, но има още много момчета с потенциал в младежките формации.

Уилфред Заха ще се присъедини към клуба през лятото от Кристъл Палас, докато според пресата Ник Пауъл е бил лично следен от Мойс по времето му в Крю Александра. Младежкият отбор на Юнайтед също включва някои талантливи англичани като Том Торп, Ларнъл Коул, Райън Тъниклиф и Джеси Лингард, които са в основата на успехите на тима.

„Манчестър Юнайтед винаги е разчитал много на младите играчи и ще бъде мой приоритет да давам шанс на тези таланти,“ казва Мойс, цитиран от Daily Mail.

„Това е правилният начин. Трябва да произвеждаме по-добри английски играчи и работим за намиране на решението. Целта ми е да развивам младите английски футболисти и да направя така, че повече от тях да получават възможност за изява.

„Има проблеми за разрешаване. Как да им дадем повече мачове? Харесва ми испанския модел – те имат Б отбори, играещи в по-ниските дивизии. Можем ли да го взаимстваме? Това би било едно добро начало.

„Преди три години исках да вкарам младежкия отбор на Евертън в Конференцията, защото това би било добро място да се съзтезава. ФА ни отговориха, че трябва да започнем от дъното – дивизия 27 или нещо такова!“

www.manutd-bulgaria.com

VN:F [1.9.22_1171]
Rating: 5.0/5 (3 votes cast)
Мойс с обещание към младежите, 5.0 out of 5 based on 3 ratings

Коментирай