Мечтаният дебют на Марсиал

martialceleb

Името на Антони Марсиал се споменаваше от всекиго след победата на Юнайтед с 3-1 над Ливърпул на Олд Трафорд. Тогава той се появи като резерва и вкара дебютния си гол, който подпечата успеха за Червените Дяволи.

Дошлият в последния ден от трансферния прозорец французин финтира Мартин Шкъртел преди да изпрати топката във вратата на Симон Миньоле пред Стредфорд Енд.

Марсиал стана първият играч на Юнайтед, който дебютира срещу Ливърпул на Олд Трафорд след войната. Последният човек преди него беше Джон Томпсън през 1936 г. 19-годишният нападател също така стана и първия футболист на Червените Дяволи, който се разписа срещу Ливърпул и Юнайтед печели двубоя. Другите дебютанти, които са се разписвали срещу Мърсисайдци са Том Нътъл при равенството 1-1 през 1912, Томпсън при загбата с 5-2 през 1936 и Рууд ван Нистелрой, който вкара при загубата с 2-1 за Чарити Шийлд на Милениъм Стейдиъм през 2001.

Няколко легенди на Юнайтед реагираха на попадението на Марсиал в Туитър:

Мнението на съотборниците:

„Много се радвам за него. Той е ново момче и смятам, че целият отбор е много щастлив, че той вкара първия си гол. И какъв гол!“ – Дейли Блинд.

„Ще оставим на Морган Шнайдерлинг да бъде преводачът, но ако той (Марсиал) говори така на терена, само от това имаме нужда.“ – Ашли Йънг.

И самият Антони заяви в Туитър:

VN:F [1.9.22_1171]
Rating: 5.0/5 (3 votes cast)
Мечтаният дебют на Марсиал, 5.0 out of 5 based on 3 ratings