Мениджърът отхвърли слуховете за Рууни

Britain Soccer Premier LeagueСър Алекс Фъргюсън отхвърли широко обсъжданите спекулации, че Рууни може да напусне Юнайтед през лятото.

Мениджърът излезе войнствено настроен при първото си появяване пред медиите от дискусионното отстраняване от Шампионската Лига от Реал Мадрид в средата на седмицата и изясни ситуацията с английския нападател.

След като остана на пейката за срещата от Шампионската Лига, Рууни ще играе срещу Челси в четвъртфиналния мач срещу Челси за ФА Къп в неделя и няма проблеми между двамата.

„Първо за Уейн Рууни ли?“ попита той в началото на пресконференцията. „Или да си говорим за нещо смислено?

„Проблемът, за който всички говорите във вестниците си, е пълна измислица. Отстраних представителите на два вестника от пресконференцията и те няма да се върнат тук, докато не се извинят. Няма никакви проблеми между мен и Уейн. Да пишете, че не си говорим на тренировъчното игрище е безмислица.

„Той разбира причините да остане резерва и това беше тактическо решение. Смятам, че бях прав. Не винаги взимаме правилните решения, но в този случай беше така. Дани Уелбек е най-добрият играч, с когото разполагаме в тази двойна роля. Трябваше да обезвредим способността на Чаби Алонсо на контролира играта и Дани направи това, като не позволи на Алонсо да се включва напред и да бъде атакуващ играч. Не винаги сме прави, но със сигурност бяхме прави във вторник.

Мениджърът беше категоричен, че в слуховете за трансфер на Рууни през лятото няма истина.

„Уейн ще бъде тук догодина,“ обеща той. „Имате думата ми. Нямам проблеми с играча и той ще участва в мача в неделя.“

www.manutd-bulgaria.com

VN:F [1.9.22_1171]
Rating: 5.0/5 (1 vote cast)
Мениджърът отхвърли слуховете за Рууни, 5.0 out of 5 based on 1 rating

Коментирай