Мата „привилегирован“ да играе с Уейн

Mata 14-15

Хуан Мата определи това да играе редом до капитана на Манчестър Юнайтед Уейн Рууни като „привилегия“.

Рууни бе във вдъхновяваща форма при победата на Червените Дяволи на Боксинг дей над Нюкасъл, отбелязвайки два гола и изработвайки този за Робин ван Перси, претендирайки за отличието Играч на Мача със 74% от гласовете.

Нападателят показа своята магия в ролята си на халф, която той игра на няколко пъти този сезон и Мата вярва, че това е позиция, на която Рууни може да продължава да процъфтява.

„Смятам, че той може да играе там, да,“ заяви Мата в интервюто си след мача за MUTV.

„Той може да играе в защита, може да атакува, може да подава и може да отбелязва голове, навлизайки в наказателното.“

„Той е много важен играч за нас и аз се чувствам привилегирован да играя с футболист като Уаза.“

Подобно на Рууни, Мата бе въвлечен във всеки от трите гола за Юнайтед, след като дуото си взаимодейства брилянтно на няколко пъти през 90-те минути с Радамел Фалкао и Робин ван Перси, който вкара третия гол ча Червените Дяволи. Испанецът говори след това за своето възхищение от своите колеги нападатели и се надява, че Червените Дяволи ще продължат настоящата си добра форма срещу Тотнъм в неделя.

„Наистина се наслаждавам да играя с всички тези футболисти (Рууни, Фалкао, Ван Перси). Като нападатели те ти предоставят възможност за много движение, така че да можеш да им подадеш топката.“

„Ние просто искаме да продължаваме да играем добре. Физически е трудно (да бъдеш готов за неделния мач), но психически сме готови. Днес и утре ще се възстановяваме и ще се опитаме да бъдем възможно най-подготвени за Тотнъм.“

 

www.manutd-bulgaria.com

VN:F [1.9.22_1171]
Rating: 5.0/5 (3 votes cast)
Мата "привилегирован" да играе с Уейн, 5.0 out of 5 based on 3 ratings