Манчестър Юнайтед спечели титлата още преди сезонът да е почнал

imagesУтре от 22 часа един срещу друг излизат Манчестър Юнайтед срещу Манчестър Сити в дербито на „Олд Трафорд“. Изглежда като прецедент, но наистина се оказа, че „червените дяволи” са си осигурили титлата още преди сезонът да е започнал. Миналото лято, когато спечелиха битката с опонента си за подписа на Ван Перси, вече бе пределно ясно, че Юнайтед ще бъде шампион. Нямаше какво друго да се случи. Знаех го, преди кампанията да е започнала – Ван Перси избра Юнайтед пред Сити и това се оказа най-определящият момент в спора за първото място.

Наистина Ван Перси не бележи много напоследък, но в началото на кампания­та вкара достатъчно голове, които оформиха тази разлика от 15 точки. Но не е важна само бройката попадения. Никой не го интересува дали ще вкараш 2 или 3 пъти при победа с 5:0. Далеч по- стойностно е да умееш да се разписваш в най-важните мачове, когато това наистина има значение. Ван Перси си свърши работата точно в ключовите моменти и това прави разликата между Сити и Юнайтед. „Гражданите” със сигурност съжаляват, че не са били по-настоятелни в опитите си да вземат холандеца. Или пък той просто е бил твърдо решен да избере Юнайтед независимо от другата оферта. Няма значение каква е причината – в крайна сметка Сити понесе фатален удар още преди сезонът да е започнал.

Всички знаят, че „сините” имат много пари. Затова селекцията им винаги се гледа под лупа. След като спечелиха титлата през миналия сезон, те трябваше да осъществят нужното надграждане върху този успех. Манчини искаше да привлече едни играчи, но ръководството така и не му ги осигури. Така още преди началото на сезона се настани скептицизъм, който нямаше как да не окаже влияние. Съществуваха вътрешни боричкания, които не останаха скрити. Ранното отпадане от Европа също ги разклати, те нямаха нужния игрови потенциал, за да запазят постоянство и в същото време да играят в една от най-трудните групи в ШЛ. Селекцията им миналото лято е провал и сега виждаме резултатите. Ако Манчини беше взел тези, които искаше, може би щеше да е различно…

Кени Далглиш за „Мирър“

 

Novsport.com

VN:F [1.9.22_1171]
Rating: 5.0/5 (1 vote cast)
Манчестър Юнайтед спечели титлата още преди сезонът да е почнал, 5.0 out of 5 based on 1 rating

Коментирай