Майк Филън

mikephelanМайк Филън бе избран за асистент-мениджър на Манчестър Юнайтед на 3 Септември 2008г., като преди заемаше поста – треньор на първи отбор от 2001г.

Филън е добре познат на Олд Трафорд още от 1989г. Тогава Червените Дяволи броиха 750 хил. паунда за човека който изведе Норич до четвърто място в лигата и полуфинал за ФА Къп.

Още в първата си година в състава на Юнайтед Филън спечелва ФА Къп, а година по-късно е част и от отбора спечелил Купата на Носителите на Купи. Към трофеите на Майк се прибавят Карлинг Къп през 1992 и шампионската титла на Англия през 1993г.

През 1994 Филън напусна Юнайтед, за да се присъедини към Уест Бромич Албиън, а година по-късно (1995) става асистент-мениджър в Норич. По-късно преминава през отборите на Блекпул и Стокпорт Каунти. Филън се завръща в Юнайтед през лятото на 1999г. като треньор на резервния отбор, а след като Стив МакКларън напуска Юнайтед за да поеме Мидълзбро през 2001, Филън е назначен за треньор на първия отбор.

През годините Филън е работил с асистент-мениджъри като Джим Райън, Уолтър Смит и Карлош Кейрош, преди сам да заеме поста в началото на сезон 2008/09

www.manutd-bulgaria.com