Луис ван Гаал – Реакции след срещата

67ABA821AEE647F4AB94DAD882684E70

Луис ван Гаал даде интервю пред BT Sport и MUTV след победата на Юнайтед над Уотфорд в събота. Ето накратко ключовите моменти:

Отборен дух – бях впечатлен от духа на отбора. Беше отсъдена дузпа срещу нас, но веднага след това създадохме 3 положения. Преди попадението на Швайнщайгер, Смолинг отправи невероятен удар към вратата, който обаче беше отразен от Еурелио Гомеш. Гордея се ужасно много с отбора, че съумя да направи такива неща.

Изкачване в класирането – Разбира се, че се борим за първо място във Висшата лига. Макар че бяхме на върха за около час (преди приключването на останалите срещи), го постигаме за втори път този сезон. Приближаваме се все повече всяка седмица, но разбира се, най-важното е да сме на върха в края на сезона.

По-добри в нападение – Не мисля, че бяхме много добри в атака. Създадохме доста положения. Можехме да решим мача много по-рано ако Джеси Лингард беше отбелязал. Не бяхме много добри във владеене на топката, но се справяхме добре в отнемането и. Не им оставихме много положения, като изключим дузпата, но очаквам да сме много по добри в следващите срещи.

Адмирации за Мемфис и Лингард – през първото полувреме Мемфис се справяше невероятно, Джеси също. Мисля, че сегашната позиция на Мемфис е идеалната за него. Той изпълняваше същата роля и по време на Световното, когато Робин ван Перси и Арен Робен бяха контузени. Знаех, че ще се справи. Джеси също беше страхотен. Благодарение на тях създадохме много положения.

Навременен тласък – Мемфис се нуждаеше от този гол най-много. Швайнщайгер също. Всеки играч се нуждае от малко тласък, който само попадение може да ти донесе. Особено за Швайнщайгер и Шнайдерлин след трагедията в Париж.

Гол за Швайнщайгер? – Швайнщайгер стреля към вратата, а защитникът (Дийни) се опитва да избие топката. Мисля, че попадението е на Бастиан.

Контузията на Ерера – Ерера не участваше в срещите на национално ниво, следователно имаше 4 дни почивка. Но с контузиите никога не се знае. Футболът е труден спорт.

VN:F [1.9.22_1171]
Rating: 5.0/5 (3 votes cast)
Луис ван Гаал - Реакции след срещата, 5.0 out of 5 based on 3 ratings