Лоу: ФА Къп все още е специална

15C1B338D34948EE9B01D087BF11FB0B_610x343

Денис Лоу вярва, че магията на ФА Къп все още съществува и тя е все така привлекателна, като целта пред Манчестър Юнайтед преди гостуването на Йоувил в неделя е да не позволят на своят домакин да се превърне в убиец на гиганти.

Сблъсъкът от третия кръг на турнира за Червените Дяволи има романтична нотка в себе си, но Луис ван Гаал ще бъде решен да избегне повторение на краха срещу МК Донс от Кепитал Уан Къп. Лоу триумфира в надпреварата с Юнайтед през 1963, отбелязвайки във финала срещу Лестър и има 34 гола за клуба в турнира, като най-близо до него е Джак Роули с 8 по-малко.

„Вие самите знаете, че не бих сгрешил, ако кажа, че ФА Къп вече не е същата, каквато беше едно време, но тя все още има огромно значение за много от нас“, коментира Лоу пред ManUtd.com. „Шампионската Лига я измести в известна степен, но колкото по-напред стигаш, толкова по-вълнуваща става и глада ти за успех се засилва, така че все още е привлекателна по свой си начин.“

„Мечтаехме да играем във финала. Това беше нещо велико. Само веднъж съм играл на финал и тогава, след като спечелихме заявих, че няма да ми пука дори и да не ми се случи повече, но всъщност не беше така. Всеки път, когато два тима стигнат до финала, това е голям мач и е сред най-значимите за сезона. Винаги ще седнеш да гледаш двубоя, без значение кой играе, тъй като това си е огромно събитие.“

„Може би, започва да възвръща от славата си, след като отново е в ефира на ББС“, добави Денис. „Много тимове, които не са от професионалните лиги, биват излъчени по телевизията и аз се наслаждавам на това. Винаги ти се иска аутсайдерите да победят. Всички искаме това и не винаги по-добрият отбор да печели всички срещи.“ Дойде ли неделя, обаче, шотландецът твърдо ще бъде на страната на Юнайтед.

 

www.manutd-bulgaria.com

VN:F [1.9.22_1171]
Rating: 4.8/5 (4 votes cast)
Лоу: ФА Къп все още е специална, 4.8 out of 5 based on 4 ratings