Коул приветства завръщането на Рууни

andy-cole-rooney-comeback

Бившият нападател на Манчестър Юнайтед Анди Коул вярва, че Уейн Рууни ще изгаря от желание за играе, когато се завърне в действие срещу Манчестър Сити в неделя.

Рууни пропусна последните три мача на Червените Дяволи след като бе изгонен при победата над Уест Хям с 2-1.

Мениджърът Луис ван Гаал потвърди, че Рууни ще бъде титуляр на Етихад и Коул вярва, че капитанът ще поведе тима в дербито.

„Уейн е пример за останалите с начина, по който играе“, коментира Коул пред MUTV. „Хората винаги говорят за неговата работоспособност и колко много се раздава в двубоите. Не съм сигурен доколко е гласовит пред своите съотборници, но хората могат да вземат под внимание колко се труди. За него е от голямо значение, че се завръща за дербито и със сигурност го очаква с нетърпение.“

Попитан дали стрелецът на Червените Дяволи ще изпита трудности от това, че първия му мач ще е от такава величина, Коул добави, че според него, опита на Рууни от участието му в такива срещи ще му помогне.

„Трудно е особено в дерби с такъв заряд. Нападателите искат да бележат голове и ако не го правиш, чувстваш, че не си полезен за тима. Той се завръща след като пропусна три мача и първоначално може да избързва с действията си, но с неговия опит, ще навлезе в двубоя. Няма съмнение, че ако се разпише, това ще го зарадва още повече.“

 

www.manutd-bulgaria.com

VN:F [1.9.22_1171]
Rating: 5.0/5 (4 votes cast)
Коул приветства завръщането на Рууни, 5.0 out of 5 based on 4 ratings