Клевърли копнее за трофеи

clev45wanewcБез контузиите, които го попариха в началото на сезон 2011/12, Том Клевърли вече налага головото темпо в полузащитата на Манчестър Юнайтед…

Голът ти срещу Уест Хем на Ъптън Парк бе четвъртото ти попадение за сезона – имаш ли някаква определена бройка, която искаш да достигнеш преди края на кампанията?
Да, имам конкретна бройка, но ще я запазя за себе си. Отбелязването на голове вече започна да присъства в играта ми. Успявах да се разписвам, когато бях под наем и се надявах, че просто въпрос на време, когато ще започна да го правя и за Юнайтед. Останах щастлив от гола си срещу Уест Хям. Видях (Юси) Яскелайнен да се придвижва към близката греда, затова изпратих топката в далечни ъгъл.

Какво ще кажеш за втория гол на Юнайтед в този мач, отбелязан от Робин ван Перси?
Предполагам, че всички осъзнават колко хубаво беше това попадение, въпреки че те го направиха да изглежда лесно. Най-впечатляващото бе, че Робин беше поставен под натиск. Не е като да има свободно пространство и да се възползва от него. Защитникът беше близо до него, но той успя да овладее пасът и да завърши атаката по прекрасен начин.

Отне ти малко време преди да вкараш първия си гол за сезона. Дразнеше ли се от това, че не си се разписал?
Да, малко. Пропуснах няколко добри възможности за Англия, но важното беше, че бях на точното място. Поработих здраво върху завършващия си удар по време на тренировките с Рене (Молестийн) и ето, че това започва да се отплаща. Но няма да спра да работя, защото вече съм отбелязал няколко гола – имам за цел да вкарам още.

Ти имаш най-много голове от полузащитниците – също колкото защитниците Евънс и Евра…
Да, по четири всеки. Най-важното обаче е да печелим. Показваме добра форма при статичните положения този сезон и се надявам, че всеки от нас ще помогне да освободим от напрежение нападателите. Това е отборна игра, духът в тима е прекрасен и всички заедно ще се борим до край.

Как оценяваш сезона си до момента?
В началото на сезона исках само да нямам контузии. Като включим националния отбор и Олимпийските игри – вече съм изиграл над 30 мача до момента през сезона. Записах много повече участия за клуба, сравнение с целия минал сезон, но все още сме януари и има доста време до края на кампанията.

Показваме страхотен футбол, когато темпото е високо – вписва ли се това в твоят стил на игра?
Да, определено се вписва в това да бъде box-to-box полузащитник, високото темпо. Показваме прекрасен футбол, когато играем на бързи обороти, с едно-две подавания. Тези неща се вписват в стила ми на игра и се надявам, че с това ще помогна на отбора. Смятам, че особено, когато играем у дома и ако поставим съперника под сериозен натиск, те определено ще изпитва трудности. Но това не ми прави впечатление, когато съм на терена. Играя собствената си игра и се концентрирам върху победата.

Колко е важен опит от миналия сезон по това време за младите играчи?
Определено има значение. Миналата година мисля, че не бяхме концентрирани достатъчно и имахме няколко лоши представяния. Караме го мач за мач, но със сигурност не искаме да се повтаря чувството, което изпитахме в Съндърланд през миналия сезон.

Каква е разликата в отбора, сравнение с миналогодишната кампания?
Очевидно, опитът от последния ден на сезона, всички знаем как болеше. Имаме няколко нови попълнения – Шинджи, Робин, Ник и Алекс. Настроението в отбора в фантастично. Да, всички си спомняме за това, което се случи миналия сеозон, но като цяло всичко е много позитивно. Отбор от победители.

Има ли го онова чувство около Керингтън, че това може да бъде един специален сезон?
Все още не мисля за това. Да, мечтая си за него, тъй като съм амбициозен, но все още сме януари. Играем мач за мач и работим много здраво, за да успеем.

Интервюто бе публикувано първо в програмата United Review преди двубоя срещу Уест Хем (преиграването за ФА Къп).

www.manutd-bulgaria.com

VN:F [1.9.22_1171]
Rating: 5.0/5 (1 vote cast)
Клевърли копнее за трофеи, 5.0 out of 5 based on 1 rating

Коментирай