Клевърли: Какво означава Юнайтед за мен

tomclevloТом Клевърли обяснява как и защо се е влюбил в Манчестър Юнайтед…

Не вярвам, че има клуб в света с по-богата история от Юнайтед. Тя се преподава на децата още щом влязат в академията на клуба.

Пол МакГинес, треньорът на Отбора до 18г., винаги ни говореше за историята, също както и Ерик Харисън. Знаем какво е било преди нас и сме големи късметлии да сме на терена заедно с някои от легендите. Чувстваш отговорността щом облечеш фланелката на Юнайтед. Това, което представляваш не е просто футболен клуб. Става въпрос за нещо много по-голямо и трябва да поемеш отговорността.

Бях много щастлив, когато Юнайтед дойде да подпише с мен, както и семейството ми. Нямах търпение да кажа на приятелите си в училище. Чувствах се много горд. Израснах като фен на Брадфорд Сити и ходих да гледам гостуването на Юнайтед на Вали Парейд. Юнайтед спечели с 4-0, а Пол Скоулс вкара онова воле, след корнер на Дейвид Бекъм. Този гол и виждайки как феновете подкрепяха тима, беше моментът, в който се влюбих в клуба.

Виждаш какво означава Юнайтед за хората, когато пътуваш с клуба. Тогава разбираш колко голям всъщност е Манчестър Юнайтед. За пръв път видях това в Южна Африка, когато хората се катереха, за да докоснат играчите или да се снимат с тях. Като млад играч, това ми отвори очите и потвърди колко огромен е този клуб.

www.manutd-bulgaria.com

VN:F [1.9.22_1171]
Rating: 5.0/5 (5 votes cast)
Клевърли: Какво означава Юнайтед за мен, 5.0 out of 5 based on 5 ratings

Коментирай