Карик: Скоулс е недооценен

SPT AHR 290408-08Майкъл Карик засвидетелства уважение към дългогодишния си партньор в полузащита Пол Скоулс, обявявайки го за един от най-великите играчи в историята на футбола.

Превърналият се в легенда на Манчестър Юнайтед Скоулс ще прекрати кариерата си след неделния сблъсък с Уест Бром на Дъ Хоутърнс.

Самият Карик е истински маестро в полузащитата и изглежда като идеалният кандидат да оцени качествата на съотборника си. 31-годишният играч смята, че възпитаникът на Клас’92 е силно подценяван във футбола.

„На първо място искам да кажа, че Скоулси не получава признанието, което заслужава според мен,“ каза Майкъл за MUTV. „Не е достатъчно уважаван в играта. Ако попитате играчите, играли срещу него или с него, той ще бъде в техния топ 3.

„Беше голяма чест да играя с него. Дори в неделя срещу Суонзи знаех, че това е последният му мач на Олд Трафорд и това означаваше много за мен. Наслаждавах му се.

„Тъжно е, че си тръгва, но той си е заслужил почивката, направил е повече от достатъчно за играта и всички сме научили много от него. Със сигурност ще се наслаждава на почивката.“

Скоулс не е единственият, който се оттегля след края на сезона. Сър Алекс Фъргюсън също ще се оттегли на върха през уикенда, отстъпвайки мястото си за нова ера при Дейвид Мойс, който ще поеме отбора от 1-ви юли.

Карик признава, че ще е странно да играе за нов мениджър с нови похвати на работа, но е ентусиазиран да започне след лятната почивка.

„Трябва да сме развълнувани,“ обясни Майкъл. „Трябва да приемем новото предизвикателство. Ще е интересно да се върнем след предсезонната подготовка без да знаем какво ще се случи.

„Знаем, че трябва да участваме в турнето и къде ще ходим, но нещата ще се променят в ежедневните дейности. Имаме нов мениджър с нови възгледи и трябва да изчакаме, за да видим колко големи промени ще има. Дейвид Мойс е различен човек и нямам търпение да започна да работя с него. Трябва да продължим напред и като отбор, и като индивидуалности.“

www.manutd-bulgaria.com

VN:F [1.9.22_1171]
Rating: 5.0/5 (1 vote cast)
Карик: Скоулс е недооценен, 5.0 out of 5 based on 1 rating

Коментирай