Евънс: Какво означава Юнайтед за мен

jonnyevaДжони Евънс е дългогодишен фен на Юнайтед, който излезе от Академията на клуба и до момента има 180 мача за Червените Дяволи. Ето какво разказва той…

Първите ми спомени са от преди много години, когато в къщата на баба ми имаше от онези фигурки на играчи на Юнайтед. Когато бях на пет, получих плакат на тима. Цялата ми стая беше декориран в стил Манчестър Юнайтед – завивки за леглото, плакати…

Когато бях на девет години, скаут на клуба дойде да ме гледа в Северна Ирландия и ме попита дали желая да се присъединя към центъра за високи постижения на Манчестър Юнайтед. Това означаваше много за мен.

Имах късмета, че баща ми е бил в Челси, когато е бил по-млад. Преместил се в Лондон на 16-годишна възраст и беше преминал през този процес. Въпреки че бяха само на девет, бях изключително развълнуван. Той ми разказваше, че има толкова много неща, през които ще премина.

На десет години за пръв път отидох до Манчестър и след това пътувах винаги по време на училищните ваканции. На 15-годишна възраст се преместихме със семейството ми и предполагам, че тогава започна всичко. Изминаха вече 11 години, но преживяването беше невероятно, сякаш беше вчера.

Когато за пръв път стъпиш на стадиона, чувството е фантастично. Като дете никога не бях ходил на Олд Трафорд, въпреки че бяха фанатик на тема Манчестър Юнайтед. Майка ми и баща ми нямаха възможност да ме заведат на мач, така че гледах първия си мач, когато дойдох на проби. Клубът заведе мен и още няколко играчи да гледаме Юнайтед, първото ми посещение на Олд Трафорд.

Изживяването беше невероятно и, въпреки че знаех, че трябва да извървя дълъг път преди да имам възможност да играя тук, това ме мотивира адски много. Когато видиш какви играчи са носили фланелката на Манчестър Юнайтед, великите личности, всичко това те кара да искаш да бъдеш като тях. Да бъдеш част от добри отбори също помага. Израснах, гледайки отборите изградени от Сър Алекс Фъргюсън и да бъда част от това беше невероятно. Тук става въпрос и за печелене на трофеи, защото именно победителите остават в историята.

Чувстваш се отговорен всеки път, когато облечеш фланелката на Юнайтед. Малко е странно – израснал си като фен, но когато вече играеш е някак различно. Ти представяш клуба; продължаваш да си фен, но гледната точка се променя. Искаш да направиш феновете щастливи и да си вършиш работата. Но мисля, че когато прекратиш кариерата си, отново ставаш фен като всички останали.

Трудно е да кажа какво точно означава Манчестър Юнайтед за мен. Когато бях малък бях абсолютен фанатик и плачех, когато тима губеше. Ето колко много означаваше Юнайтед за мен, когато бях дете. Сега се чувствам привилегирован да нося фланелката и да представлявам феновете на терена.

www.manutd-bulgaria.com

VN:F [1.9.22_1171]
Rating: 5.0/5 (9 votes cast)
Евънс: Какво означава Юнайтед за мен, 5.0 out of 5 based on 9 ratings

Коментирай