Йънг доволен от ключовата победа

 

younghearАшли Йънг определи победата на Манчестър Юнайтед с 1-0 над Нюкасъл като „ключова“ след като крилото отбеляза в последните минути победния гол на Сейнт Джеймс Парк.

29-годишният играч се представи впечатляващо на левия фланг и беше на правилното място при объркването в защита на Джордитата в последните минути, за да вкара за Юнайтед в последната минута на редовното време.

Момчетата на Луис Ван Гаал отново доминираха през по-големите периоди от мача, без да успеят да намерят вратата, но според Йънг тази победа ще даде увереност на отбора в битката за място в Шампионската Лига.

„Беше доста изстрадана победа“, каза той за клубната телевизия и ВТ Sport. „Бяхме наясно, че трябва да дойдем тук и задължително трябва да вземем трите точки и в крайна сметка успяхме. Имахме доста шансове през първото полувреме, но не успяхме да ги оползотворим. Знаехме, че ще имаме още положения, и за щастие едно от тях се падна на мен и успях да го реализирам.“

„Хората винаги се съмняват в най-големия клуб в света, но ние играчите трябва да се концентрираме върху самите себе си. Не слушаме никой друг освен мениджъра и неговия екип. В хода на мача чухме, че резултатите по другите терени на конкурентите са в тяхна полза. Затова смятам, че това беше една много ключова победа.“

„Уейн свърши чудесна работа, пресирайки техните защитници“, добави Йънг във връзка с ролята на капитана за гола. „Когато топката попадна в краката ми просто трябваше да я вкарам. Имах още един шанс преди това, но за радост успяхме да вкараме и да вземем трите точки, заради които дойдохме тук.“

Сега вниманието се насочва към понеделнишкия четвъртфинал във ФА Къп срещу Арсенал, а първият гол на Йънг в лигата от Януари 2014-та ще запази Юнайтед в топ 4 и през този уикенд. Ашли се радва на моментната си форма и каза, че има доста конкуренция относно титулярните места преди големите дербита през март.

„Знаехме, че ще бъде трудна седмица, гледайки и по-напред в месеца, но ние имаме страхотен отборен дух тук, много добри отношения помежду с и ще се борим за местата си.“, завърши Йънг.

www.manutd-bulgaria.com

 

VN:F [1.9.22_1171]
Rating: 5.0/5 (3 votes cast)
Йънг доволен от ключовата победа, 5.0 out of 5 based on 3 ratings