Интервю с Джеймс Уилсън

wilson-training

Всеки ден да отиваш на тренировка и да тренираш с Фалкао, Рууни и Ван Перси звучи като сън за всеки фен на Юнайтед. На теб как ти се струва?

Това, очевидно, е страхотно изживяване, но от друга страна, конкуренцията е голяма, за да пробия в първия тим. Трудно е защото те са известни със своите голове на най-високо ниво.

Откога тренираш с първия отбор?

От няколко месеца. Бях повикан след мача със Сити през март, но в последствие се контузих и отсъствах няколко седмици.

Доколко се наслаждаваш на тренировките?

Невероятно е да играя с тези футболисти. Интензивността е по-висока, но имаш достатъчно време за почивка между сесиите, така че да можеш да повтаряш всичко отново, и отново. Добре е. Трябва да мислиш доста по-бързо от обикновено, но накрая достигаш необходимото ниво и започваш да го правиш инстинктивно.

Това ли е основната разлика, която ти направи впечатление при мъжете – тази в мисловната дейност вместо физическата?

Бих казал, че да, защото винаги някой идва към теб или прави нещо и непрекъснато трябва да си нащрек от случващото се наоколо – може би в по-голяма степен, отколкото при резервите или юношите до 18 години. Определено трябва да си съобразителен и да мислиш бързо, ако ще тренираш с тях редовно.

Имаш ли тренировки, в които всичко ти се получава както трябва и съответно такива, в които нищо не се получава?

Да, иска ми се да мисля, че в повечето сесии правя всичко, както трябва! Но да, имам и такива дни, в които нищо не се получава. И дори понякога се случва в мачове, когато след злощастен рикошет, топката не влиза във вратата. Но като оставим това настрана, всичко зависи от теб да се концентрираш и да преобърнеш нещата в своя полза.

Ставаш ли свидетел на неща, които те впечатляват на тренировка като някое невероятно умение или хубав гол?

В повечето случаи става дума за голове, защото това е свързано с мен. Уменията също са важни в играта, но в крайна сметка всичко опира до головете и ако видя някой добър на тренировка, ще си помисля „Уау!“

Кой е най-вероятният автор на попадение „като по учебник“?

Вероятно, това би бил Уейн с някое воле или нещо подобно. Топката просто ще отскочи към него и той ще я отиграе, когато никой друг не би си помислил да го направи, и тя ще влети в горния ъгъл.

Уейн, Робин и Радамел са доста различни един от друг. Би ли научил нещо различно от всеки от тях?

Бих казал, че да. Уейн е капитанът и е много комуникативен, така че винаги можеш да го попиташ за съвет. От Робин и Радамел можеш да научиш неща, на които вероятно Уейн също би могъл да те научи, но това е възможно по-скоро в мачовете. Ако направиш нещо в двубоя, което не е правилно, те ще ти кажат как е трябвало да постъпиш и за следващия път ще се поучиш от грешката си.

Можеш ли да научиш неща от тях просто като ги наблюдаваш, например движението им?

Да, това е много важен аспект от играта на един нападател, защото трябва да се измъкнеш от защитника. Можеш да ги гледаш в мачовете и на тренировка, и просто да се учиш от тях, така че когато попаднеш в същата ситуяция, да правиш каквото си видял от тях.

Кой според теб е най-силният компонент от играта на Робин?

Неговото движение, определено, както и начинът, по който бързо сменя посоката. Той може да тръгне към топката и след това изведнъж да изскочи зад защитата, и да изостри нещата. Способен е да се измъква от бранителите. Инстинктът му да завършва атаките пък си е вроден.

А що се отнася до Уейн?

Той може да бележи от всяка точка на терена – в и извън наказателното поле. Умее да вкарва от пряк-свободни удари, дузпи, волета, с глава … всичко.

А с какво може да допринесе новото попълнение Радамел Фалкао?

Бих казал, че най-вече при центриранията, той винаги е на точното място. При първия му гол срещу Евертън, Ди Мария опита удар и той мигновено се озова там – на пътя на топката. Гледах го, докато играеше за Атлетико, също така и някои от головете, които вкара бяха фантастични. Умее да вкарва всякакъв тип голове.

 

www.manutd-bulgaria.com

VN:F [1.9.22_1171]
Rating: 5.0/5 (4 votes cast)
Интервю с Джеймс Уилсън, 5.0 out of 5 based on 4 ratings