Интервю с Ашли Йънг

Нападателят на Юнайтед говори за играта си като халф-бек и сподели, че оyoungexclusiveчаква с нетърпение да се изправи срещу някои от най-добрите играчи в света от състава на Реал Мадрид …

Очакваш ли с голямо нетърпение съботния мач срещу Реал Мадрид?

Не мога да го дочакам. Ще бъде пореден труден тест за нас, но мисля, че всеки очаква с нетърпение да играе срещу Шампионите на Европа. Предсезонната подготовка е да подобриш най-вече физическото си състояние, но когато играеш в турнир с Манчестър Юнайтед, винаги искаш да го спечелиш. Така че излизаме да спечелим мача и да стигнем до финала в Маями.

Представянето и резултатите, досега, дават ли ви увереност, че можете да излезете и да победите Шампионите на Европа?

Да, така мисля. Пренесохме увереността, която натрупахме от двубоя с ЛА Галакси, в срещата срещу Рома, а след това изиграхме и най-добрия си мач от турнето срещу Интер. Жалко, че не отбелязахме голове в редовното време, но дузпите бяха перфектни и ни донесоха победата. С изминаването на всеки мач трупаме все повече увереност и мисля, че вървим в правилната посока.

Гледате ли на двубоя с Реал Мадрид като полуфинал, защото ако постигнете подходящ резултат, ще достигнете финала в Маями?

Мисля, че ще подходим към него, както към всеки друг мач. Не мисля, че ще бъде като полуфинал. Срещата ще бъде една от най-посещаваните някога, с около 110 000 фенове и ще бъде феноменално да играем пред толкова много хора. Но когато излезеш на терена, не обръщаш такова внимание на това колко фенове има. Просто излизаш и искаш да играеш добре, да се представиш на ниво, и това е нещото, към което всички ще се стремим.

Какви са впечатленията ти от стадионите, на които играхте, досега?

Стадионите тук са впечатляващи. Невероятно е колко големи са. Мисля, че направо можем да си спретнем мач в съблекалните, толкова са големи. Не съм много сигурен, че можем да покрием цялото пространство, тук. Но беше фантастично да играем на всички тези стадиони. Винаги е приятно да си на турне в Америка и ние се представяме толкова добре, че бихме желали да продължим по същия начин.

Няма ли да бъде нещо специално за американските фенове, ако стигнем до финала и се изправим срещу Ливърпул – двата гиганта на английския футбол да се срещнат в собствената им страна?

Да, разбира се. Очевидно, ние сме по-големия гигант (смее се), но ще бъде приятно за американските фенове да видят такъв мач. Това е турнир и особено, ако играеш с някой от най-големите ти съперници във финала, искаш да излезеш и да спечелиш купата.

Като крило, би ли признал, че двама от най-добрите играчи в света на твоята позиция са в състава на Реал Мадрид?

Да, бих. Гарет Бейл е фантастичен и се радвам за него, че отиде в Реал и се представя толкова добре. Много хора бяха против трансферната сума, но той просто искаше да се концентрира и да играе добре. Що се отнася до Кристиано Роналдо, какво можем да кажем за него? Той е невероятен, най-добрият играч в света понастоящем и съм сигурен, че той би искал да играе в мача. За мен, като крило, да видя Бейл и Роналдо на игрището би било приятно, но бих искал да се представя по-добре от тях и да спечелим мача.

Тоест предпочиташ Бейл и Роналдо да са на игрището и да ги надиграеш, отколкото да си останат на пейката?

Да, разбира се. Винаги искаш да играеш срещу най-добрите играчи в света и най-добрите отбори. Няма по-добър тест от това да играеш срещу Шампиона на Европа и е добре техните звезди да са на терена. Кристиано се присъедини към техния състав наскоро и тренира от няколко дни, така че съм сигурен, че би искал да вземе участие в мача.

Играхте срещу друг стар познайник в срадата на седмицата, в лицето на Неманя Видич. Имаше ли възможност да говориш с него след или дори по време на двубоя?

Да, всъщност говорих с него на почивката. Мисля, че през първите пет или десет минути той раздаваше диагонални пасове, с които ме елиминираше. Така че му казах „Слушай, ще трябва да престанеш с това, налага се да се връщам в защита твърде много!“ Но това е част от работата на халф-бека, трябва да търчиш напред и назад, и аз се наслаждавам на това. Неманя, също така, дойде в нашата съблекалня след мача и беше приятно да го видим, и да му пожелаем успех в Интер.

Някога играл ли си като халф-бек, през годините?

Не, не съм. Това е нещо ново за мен и трябва да се адаптирам. Като крило, също трябва да помагаш в защита, но като халф-бек трябва да извършваш още повече защитни действия. Има дори случаи, когато ръководиш линията на защитата. Така че това определено е нещо, към което трябва да се приспособиш и е нещо ново. Но се наслаждавам на предизвикателството и на играта в тази позиция.

Изглежда, че играчите попиват много бързо новата философия, на какво би отдал това?

Футболистите в днешно време непрекъснато трябва да свикват с нови неща, да играят на различни позиции и да се приспособяват към нови роли. На турне сме от 2 седмици и мисля, че всички сме много сплотени, и опиянени от философията на мениджъра, от неговата формация, която интегрира в състава на Холандия на Световното първенство. Всичко върви чудесно. Очевидно, има случаи, в които се правят грешки, особено като се има предвид, че работим едва от 2 седмици, както казах, но мисля, че се справяме наистина добре. Мисля, че това е формация, към която и други тимове ще се привържат и ще се опитат да приложат.

Какво правите извън терена относно новата формация – например, гледате ли много видео материали?

Да, имаме доста работа и извън терена. Анализираме изминалите мачове, а също така обръщаме внимание и на следващия съперник, и го изучаваме детайлно. Същ0 така гледаме самите себе си и анализираме действията си на тренировка. Всичко се заснема и трябва да имаш готовност да излезеш, да тренираш всеки ден, и да научаваш нови неща от мениджъра. Когато гледаме видео материали на разборите, намираме се в ситуация, в която гледаме самите себе си и си казваме, че е можело да се справим по-добре с нещо и искаш в следващата тренировъчна сесия да излезеш, и да изчистиш тези грешки.

 

www.manutd-bulgaria.com

VN:F [1.9.22_1171]
Rating: 5.0/5 (2 votes cast)
Интервю с Ашли Йънг, 5.0 out of 5 based on 2 ratings

Коментирай