Запознайте се с екипа на Луис ван Гаал

coachingstaffЛуис ван Гаал направи голямо впечатление като мениджър на Манчестър Юнайтед, но зад него стои не само асистент-мениджърът Райън Гигс, но и на екип, който е от съществено значение за неговите методи. Ето как ги представи той…

Франс Хуктреньор на вратарите. С Франс работим заедно вече повече от 20 години. Според мен, треньорът на вратарите трябва да има същата философия като мениджъра. Той беше с мен в Аякс, Барселона, Байерн Мюнхен, а сега и в Манчестър. Мисля, че е добре той да бъде треньор на вратарите тук.

Албърт Стуйвенбергасистент треньор. Работя с Албърт от само година и това е странно за мен. Обикновено имам дългогодишна връзка с моите треньори, но той е толкова талантлив. Препоръчах го на Холандската Федерация, той беше треньор на Холандия до 21г., работи и като мой скаут на Световното първенство. Свърши невероятна работа и исках да го възнаградя като стане мой асистент треньор тук. Направи прекрасно впечатление не само на мен, но и на играчите – това мисля е по-важно.

Марсел Баутасистент треньор / проучва противника. Марсел ще проучва противника. Работя с него от 2006 г., когато бях в АЗ Алкмаар. Това е малък отбор, но може би сте чували за него? Но дори и с този малък отбор, станах шампион на Холандия.

Йос ван Дайк тренировъчен физиолог. Той прави моите тренировъчни програми. Също работим заедно от периода ми в АЗ. Важно е да има тренировъчната програма, която играчите да спазват. Винаги трябва да е прогресивна, защото е важно играчите да не се контузват заради подготовка.

Макс Рекерсанализира представянето. И накрая, не мога да пропусна моето компютърно гуру – невероятно е, защото той не е просто компютърно гуру, той ми е като син. Но не се казва ван Гаал, името му е Макс Рекерс и анализира представянето на играчите. Събира всичката информация, която ни е нужна. Имаме много информация, защото в Манчестър Юнайтед си има философия да се следи всичко и това се казва отдел за спортна наука. Изумително е колко много информация имат и аз съм много щастлив от това. Подкрепят ни във всяко едно отношение; не само в спортната наука, но и медицинския екип и хората, които се занимават с екипировката. Невероятно е каква организацията ти трябва за толкова голяма група в толкова голям клуб.

www.manutd-bulgaria.com

VN:F [1.9.22_1171]
Rating: 5.0/5 (14 votes cast)
Запознайте се с екипа на Луис ван Гаал, 5.0 out of 5 based on 14 ratings

Коментирай