Жозе: Аз съм там, където искам да бъда

mourinhoot

Жозе Моуриньо настоя, че е „там, където искам да бъда“, когато официално бе представен като мениджър на Манчестър Юнайтед.

Във вторник сутринта новият мениджър на Червените Дяволи беше представен пред медии на Олд Трафорд и изрази задоволството си да получи работата, „която всички искат“.

„Трудно ми е да опиша и да намеря точните думи за този клуб. Не харесвам определението като „мечтана работа“, която хората използват. Това не е мечтана работа, това е реалност – аз съм мениджърът на Манчестър Юнайтед. Реалността е, че това е работа, която всички искат, но не много хора получават. Аз обаче я получих“, заяви ентусиазирано той.

„Знам отговорността, очакванията, наследството и всичко това, което е било преди мен в този клуб. Знам какво очакват феновете от мен и това предизвикателство не ме прави неспокоен, защото в последните десет години съм живял с очакванията на големите клубове.“

„Вярвам, че това е точният момент в кариерата му, когато се чувствам добре подготвен и стабилен, с огромна мотивация. Мога да кажа, че съм там, където искам да бъда. Искам да съм в този клуб, в тази страна, във Висшата Лига и в купите.“

Моуриньо също така говори и за желанието, както лично, така и отборно, да осигури завръщането на Червените Дяволи в Шампионската Лига възможно най-скоро.

„Малко съм разочарован, че няма да съм в Шампионската Лига, тъй като не крия, че гоня рекорда на Сър Алекс в това състезание – броят мачове като мениджър. В момента съм около 130 мача, може би малко повече или по-малко. Надявам се, че само един сезон няма да бъдем там“, добави португалецът.

„Казвам „ние“, защото този клуб е много по-важен от мен. Ман Юнайтед е клуб за Шампионската Лига и трябва да направим така, че през юли 2017, вместо да очакваме жребия за Лига Европа, да се подготвяме за жребия за груповата фаза на Шампионската Лига.“

www.manutd-bulgaria.com

VN:F [1.9.22_1171]
Rating: 4.5/5 (2 votes cast)
Жозе: Аз съм там, където искам да бъда, 4.5 out of 5 based on 2 ratings