Ексклузивно интервю с Хуан Мата

mataexclusivemutvХалфът на Червените Дяволи говори пред MUTV за съперничеството с Ливърпул и жаждата за трофей по време на подготовката

Финалът на Чемпиънс Къп е срещу Ливърпул в понеделник (начало 20:00ч. местно време, 03:00ч. българско) . Доколко тимът е решен да се завърне в Англия с трофея?

Ще бъде много добре за нас. Беше чудесно турне и мисля, че играхме много добре в някои от мачовете. Все ще се опитваме да се адаптираме към новата система и новия начин на игра, който наложи мениджъра. Ще бъде много хубаво да спечелим този значим турнир. Знам, че надпреварата е само приятелска, но е важно да започнем добре преди сезона.

Този двубой по-значим ли е заради това, че е с Ливърпул?

Очевидно. Съперничеството е голямо и това е голям мач за нас. Винаги когато играем с Ливърпул сме наясно, че ще бъде трудно, тъй като те са много добър отбор, но е важно за нас да ги победим и да спечелим турнира.

Не от дълго си играч на Юнайтед, но разбираш ли съперничеството между двата клуба?

Определено. Дори, когато играех в Испания, знаех всичко за него. То е най-голямото в Англия и е от доста дълго време. Те имат добър тим и играят добре, така че очаквам срещата с нетърпение. Мисля, че ще бъде страхотна за публиката.

Възможно ли е да се гледа на мач с Ливърпул като приятелски?

Ами, не се борим за официални точки, но все пак всеки мач между Манчестър Юнайтед и Ливърпул си е голям. И не само за играчите – ще бъде голямо събитие и за феновете, които ще го наблюдават.

Играхте на някои чудесни стадиони със страхотна публика на това турне. Ето още един в Маями …

Да, това е вярно. Имах късмета да играя тук и преди, с Испания. Стадионът е чудесен. На всеки мач от това турне бях изумен от стадионите и подкрепата на феновете. Броят на феновете, които имаме в тази страна … невероятно е. Надявам се, че на финала ще е същото – ще има много хора с фланелки на Юнайтед по трибуните.

Изненада ли те интересът към Юнайтед тук, в Америка?

Да. Мачът в Мичиган бе най-посещаваният, някога, така че съм горд, че бях част от него. Невероятно е за футболист да бъде в отбор като този, който има фенове по целия свят.

 

www.manutd-bulgaria.com

VN:F [1.9.22_1171]
Rating: 4.5/5 (11 votes cast)
Ексклузивно интервю с Хуан Мата, 4.5 out of 5 based on 11 ratings

Коментирай