Ексклузивно интервю с Джеймс Уилсън

James-Wilson-Q&A

Предстоят някои големи мачове за първия състав. Доколко очакваш да бъдеш част от тях?

Те наистина са големи по отношение на сезона за нас като цяло и от гледна точка на съперничествата. Очевидно, би било страхотно да запиша няколко минути на терена. Без значение колко ще играя и независимо дали е за първия състав или резервите, е чудесно за мен, за да възвърна физическото си състояние.

Ти игра 17 минути при домакинската победа над Евертън, наскоро. Как ще опишеш това изживяване за теб?

Беше невероятно да бъда на терена с останалите момчета и да бъда част от това. Беше фантастично да вляза в игра. Велико.

Какво беше чувството да замениш Радамел Фалкао, нападател признат по целия свят и вече любимец на феновете?

Той дойде при мен, здрависа се с мен на излизане от терена и ми пожела късмет. Невероятно е да вляза на мястото на такъв нападател. Изживяването беше велико.

Как се чувстваш в една група с Уейн Рууни, Робин ван Перси и Фалкао?

Страхотно е да се конкурирам с такива имена от света на футбола. На фона на конкуренцията на тренировки и по време на самите двубои също така, ако мога да запиша по няколко минути в мачовете, надявам се, че ще мога да се възползвам и да си заслужа възможност за повече.

Изглежда, че с напускането на Дани Уелбек и преминаването на Чичарито под наем в Реал Мадрид, ти се отвори възможност да играеш по-често. Доколко си решен да се възползваш от това?

Това е важен период за мен. Очевидно, с напускането на тях двамата – Дани в Арсенал и Чича под наем в Реал – пред мен се откри чудесна възможност. Ще бъде от изключително значение за мен да запиша игрови минути.

Доколко е важно за твоето развитие да играеш за отбора под 21-годишна възраст?

Много, много важно, защото ако не играя за първия състав, то ще се радвам да го правя за втория и да трупам игрови минути. Можеш да симулираш двубой по време на тренировка, но никога няма да бъде същото като да запишеш 90 минути в мач. Така че ще бъде добре да играя и за резервите.

Как ще оцениш своя сезон за втория състав, дотук? Започна ударно, печелейки Манчестър Синиър Къп…

Да, беше добре, особено срещу Сити – съперничеството между нас е невероятно. Да вкараш четири гола във финала или в който и да било двубой … чувството е още по-хубаво срещу най-големия ти противник от синята част на Манчестър. Хубаво беше.

Разкажи ни за това съперничество при под 21-годишните. Има ли противникови футболисти, с които се познаваш от различните възрастови групи?

От Сити почти няма. Когато става дума за тим, срещу когото си играл като по-малък, наясно си срещу какви играчи ще се изправиш. Но честно казано, аз не мисля за това. Може би, някои от момчетата биха казали ‘О, помниш ли този футболист от миналата година?’, а аз бих отвърнал ‘Не, не съвсем.’ Аз просто се концентрирам върху собствената си игра, но определено разпознаваш момчета, срещу които си играл през годините и ако те все още са там, то значи се развиват. Но е хубаво да виждаш, че и други играчи се изкачват във възрастовите групи също като теб. Чудесно е.

След този мач срещу Сити, трябваше да почакаш известно време преди отново да стартираш за втория състав. Това на контузия ли се дължеше?

Да, имах травма в глезена. Получих я на тренировка в седмицата след двубоя срещу Сити и тя ме извади от терените за няколко седмици. Откакто се завърнах, прогресирам постепенно. Тренирах усилено и започнах титуляр срещу Тотнъм като изиграх 45 минути. След това записах 60 минути срещу Акрингтън Стенли за Ланкашър Синиър Къп. Очевидно, да трупам игрови минути е съществено.

Как е глезенът ти, сега?

Добре е, направо фантастично. Напълно преодолях контузията.

В мача срещу Акрингтън, ти имаше заслуга за първия гол на Уил Кийн, който в последствие записа хеттрик. Доколко си удовлетворен да го видиш обратно в тима, бележейки голове след тежката контузия?

Да, той скъса кръстни връзки и е чудесно да видиш играч като него да се завърне след това. Той е моя конкуренция, но е добре за отбора да има такава. Да го видим отново по терените след такава контузия е невероятно.

Какви са отношенията между вас двамата – приятели ли сте или съперници?

Разбира се, че сме приятели. Разговаряме един с друг. Не се месим един на друг в работата си. Взаимоотношенията ни са добри.

Може би можете да продължите в същия дух по отношение на хеттриците?

Ха! Аз записах своя срещу Сити, докато той регистрира своя наскоро срещу Акрингтън Стенли. Добре е че сме конкуренция един на друг и да се надяваме, че ще продължим да бележим.

А междувременно и Аднан се отчете с един хеттрик. Нещо много взе да зачестява това през сезона при до 21-годишните…

Аднан не играеше редовно в първия състав и затова се присъедини към втория, също както и аз. Всички се справяме много добре.

Какви според теб са най-големите ползи от това да играеш в първенството до 21 години?

Физическото състояние е от съществено значение за всеки футболен мач. Без значение дали играеш при под 18-годишните, 21-годишните или за първия състав ще го подобриш и ще имаш една основа, така че това е най-важното. И ако се представяш на ниво, ще се издигаш в различните възрастови групи, докато стигнеш първия състав. Хубаво е.

Споменахме Уил Кийн, който беше за дълъг период извън терените поради контузия. Ти как се държиш, когато си контузен – разстройваш ли се или си добър пациент и изпълняваш стриктно, каквото ти кажат физиотерапевтите?

Иска ми се да мисля, че съм добър пациент. Но не съм особено търпелив, така че в известна степен се разстройвам, защото искам да съм на терена с останалите момчета. Просто правя, каквото се изисква от мен, а физиотерапевтите знаят най-добре. Те ти предоставят възможно най-добрата възможност да се възстановиш напълно и аз просто изпълнявам каквото кажат.

Но тежко ли е да пропуснеш неща като например пътуването до Унгария с Англия до 19 години през май?

Това беше точно след като приключи сезона и да, аз получих контузия в слабините, но беше хубаво да си почина, защото кампанията беше много тежка. Очевидно, сезонът не беше лек особено с тези травми, които претърпях и беше добре да си почина. Но разбира се, беше много разочароващо да не представлявам страната си.

Контузия ли беше причината да пропуснеш също и турнето на първия тим?

Да, изкълчих пръста си на тренировка, няколко седмици преди това. За известен период от време нямах възможност да тренирам на пълни обороти, така че това ме извади от турнето, което ме разочарова дори още повече от това да не замина с Англия. Но така е в жъвота. Всичко се случва поради някаква причина, предполагам.

Да се надяваме, че ще имаш късмет с контузиите и ще ти провърви оттук-нататък … Имаш ли някакви цели за остатъка от сезона?

Просто да играя за първия отбор, колкото се може, повече. Да трупам игрови минути, за която и да е възрастова група е от съществено значение за мен лично. Ще е добре да запиша максимално много.

Важно ли е за теб да се завърнеш и в юношеския отбор на Англия?

Да, имаше едно пътуване до Холандия при последната пауза за национални отбори, но не бях играл достатъчно за Юнайтед, че да отида.

Но следващия път, когато имаш шанс да носиш фланелката на Трите Лъва, може ли да се каже, че това ще е нещо, което да те направи горд?

Да, когато играеш за своята родина, то ти я представляваш. Така че за мен ще е чест, когато получа повиквателна.

 

www.manutd-bulgaria.com

 

 

 

VN:F [1.9.22_1171]
Rating: 5.0/5 (5 votes cast)
Ексклузивно интервю с Джеймс Уилсън, 5.0 out of 5 based on 5 ratings