Ексклузивно интервю с Давид де Хеа

Manchester-United-training-David-De-Gea_2806037

Показахме, че можем да се борим с Челси и Манчестър Сити в наскорошните мачове срещу тях. От какво се нуждаем, за да направим тази допълнителна крачка и да се върнем обратно измежду тях в класирането?

Манчестър Юнайтед е голям клуб и винаги ще бъде там или близо до тях. От гледна точка на позицията в подреждането, която заемаме, не сме толкова далеч. Всичко, което можем да направим е да тренираме усилено и да опитаме да продължим да се подобряваме. Важно е да се концентрираме изцяло върху себе си и да не гледаме другите.

Забелязват се много обнадеждаващи черти в играта ни, но не успяваме да запазим постоянство, както бихме искали. Защо се получава така?

Никога не бихме седнали да се оправдаваме, но няма как да не ни се отразят контузиите и червените картони. Това прави задачата на всеки малко по-трудна. Що се отнася до това да държим едно солидно ниво в представянето си се нуждаем от постоянен състав и всеки да е на разположение, така че се надявам скоро всички да се възстановят. Това ще ни помогне да продължим да се подобряваме.

От твоята позиция на терена, можеш ли да кажеш, че тимът се развива през последните седмици?

Да, имайки поглед над целия терен ме улеснява и успявам да видя, че вече сме по-компактни и противниците по-трудно създават положения срещу нас. Мисля, че някои от най-добрите нападатели в света играят за нас. Трябва просто да се възползваме от шансовете си и да берем плодовете на положенията, които създаваме. Головете печелят мачове, а това носи точки и трябва да продължим да трупаме още.

Има ли някое конкретно послание или напътствие, което мениджърът се опитва да внуши на играчите, напоследък?

Той просто придава много увереност на играчите и понеже ни зарежда със своята, ние трябва да направим така, че да си вършим работата заради него и да продължим да постигаме победите, от които се нуждаем. Трябва да правим това всяка седмица.

Двубоят със Сити е пореден пример за проблемите с контузиите, с които се наложи да се справяме преди и по време на срещата. Можеш ли да повярваш, че имаме такъв лош късмет спрямо травмите, по-конкретно?

Да си призная, никога не ми се е случвало това в някой от предишните ми клубове. Наистина никак не ни върви и това усложнява задачата да играем на високо ниво и да запазим постоянството, от което имаме нужда. Надявам се, че контузените момчета ще се завърнат колкото се може, по-скоро.

Като вратар, как се справяш с непрекъснато променящата се защитна четворка?

Очевидно, това прави нещата много по-трудни, но това е футболът и е мое задължение да се адаптирам към всякакви ситуации. Като вратар е важно да изградиш добро разбирателство със защитниците пред теб и да знаеш всеки от тях къде се намира на терена. Трудно е когато някой от тях не си е на мястото, но трябва да се приспособиш и да се концентрираш върху твоята работа. Опитът, който натрупах определено ми помогна много да се усъвършенствам.

Каза, че играеш най-добрия футбол в кариерата си. Как ще задържиш тази форма?

Важно е за мен да тренирам много здраво и да се опитам да се подобрявам с всяка сесия, така че да мога да запазя това ниво на концентрация и физическото си състояние. Това е моята цел.

Прогресът ти с националния отбор на Испания и опитът от Световното първенство оказаха ли голямо влияние върху израстването ти?

Да, придобиваш голяма увереност, когато получиш повиквателна за националния отбор и започнеш сред стартовите 11. Със сигурност смятам, че това ми помогна да подобря концентрацията си и те кара да се чувстваш добре в клубния си отбор, когато можеш да представляваш своята родина.

От кой мач дотук през сезона си най-удовлетворен от лична гледна точка?

Бих казал този срещу Евертън. Вероятно, това беше най-добрият ми мач, но най-важното за мен беше, че помогнах на отбора да спечели важни три точки.

В кое смяташ, че си се усъвършенствал най-много за последните 12 месеца?

Мисля, че цялостното ми представяне в двубоите се подобри, но най-вече концентрацията и съм по-подготвен тактически. Концентрирал съм се върху задълженията си на тренировка, за да съм сигурен, че в мачовете ще играя на нивото, което се изисква от мен. Като играч на Манчестър Юнайтед, никога не преставаш да се учиш и да се подобряваш, и винаги трябва да се стремиш да играеш по-добре.

 

www.manutd-bulgaria.com

VN:F [1.9.22_1171]
Rating: 5.0/5 (5 votes cast)
Ексклузивно интервю с Давид де Хеа, 5.0 out of 5 based on 5 ratings