Ексклузивно интервю с Блинд

blindinsig

Дейли Блинд говори ексклузивно пред MUTV след трансфера си от Аякс в Юнайтед

 

Дейли, какво е чувството да бъдеш в Манчестър Юнайтед?

Чувствам се много добре и очаквам с голямо вълнение да започна. Много съм щастлив, че съм тук.

Беше ли много зает през последните 24 часа покрай всички случващо се около трансфера?

Да, определено. Но всичко се случваше толкова бързо, че нямах време да мисля за това и както казах, щастлив съм да бъда тук.

Какви са твоите впечатления от Манчестър Юнайтед?

Юнайтед са един от най-големите клубове в света. Ако погледнеш тяхната история, прави впечатление, че са спечелили много трофеи и са имали играчи, които са прекарали цялата си кариера тук, като Райън Гигс и Пол Скоулс. Това са играчи, които всеки познава и аз съм им голям фен. Като сбъдната мечта е да играя за Манчестър Юнайтед и се радвам, че ще имам тази възможност.

Разбира се, ти познаваш Луис ван Гаал много добре …

Да, познавам го от престоя му в националния отбор на Холандия и беше много приятно да работя с него. Нямам търпение да работим заедно и тук.

Имахте много успешно лято заедно с мениджъра на Световното първенство – сигурно е било чудесно изживяване за теб?

Да, беше невероятно да играя на Световното първенство, понеже то има много голямо влияние по света. Бяхме изградили много добър тим с мениджъра и останалите момчета от състава. Бяхме като семейство. Наистина беше много хубаво да бъда част от всичко това.

Мениджърът би трябвало да е имал голямо значение за теб при избора ти да дойдеш в Юнайтед?

Да, той повярва в мен и това ме кара да се чувствам много добре.

Какво е най-вълнуващо в това да играеш под ръководството на Луис ван Гаал?

Той очаква да даваш 100 процента от себе си във всичко, което правиш и на тренировка, и по време на мачовете, и всеки от играчите прави точно това както за него, така и за самият себе си. Това е една от най-силните страни на мениджъра.

Какво е чувството да направиш такава голяма крачка от клуба, в който си бил през цялата си кариера в клуб като Юнайтед?

Малко е налудничаво. Бях в Аякс от 7-годишна възраст, което изглежда като цяла вечност. Но сега съм на 24 и мисля, че това е стъпка напред, защото възможност като тази може никога повече да не се открие. Аякс ми даде всичко, от което се нуждаех, за да бъда играч, първо в академията, а после и в първия тим, и наистина се радвам, че прекарах там толкова много време. Всъщност, те бяха тези, които ми помогнаха да стигна дотук (в Манчестър Юнайтед).

Какво научи през тези 17 години в Аякс?

Може много да се говори за това, защото всяка година се учиш и в академията, и след това опита, който придобиваш в първия състав в първенството, в Шампионската Лига, в купите, в трудните мачове, които изиграваш срещу големи съперници. Прибавяме и Световното първенство това лято, така че натрупах доста опит и научих много през последните години.

Ще работиш заедно с Робин ван Перси тук, с когото сътворихте онзи фантастичен гол срещу Испания във вашия първи мач на Световното първенство …

Да, беше наистина добър гол! Робин е чудесна личност и той много ми помогна на Световното първенство. Очаквам с нетърпение да работя с него отново.

Кое очакваш с най-голямо нетърпение като играч на Манчестър Юнайтед?

Просто нямам търпение да дойдат мачовете и да стъпя на стадиона, да играя пред феновете. Бил съм тук веднъж с Аякс в двубой от Лига Европа и беше наистина чудесно да играя на този стадион.

И последно, с какво впечатление остана от тренировъчната база?

Огромна е и всичко изглежда много добре. Всичко е малко по-голямо, отколкото в Аякс и ето защо това е един от най-големите клубове в света.

 

www.manutd-bulgaria.com

 

VN:F [1.9.22_1171]
Rating: 4.0/5 (3 votes cast)
Ексклузивно интервю с Блинд, 4.0 out of 5 based on 3 ratings

Коментирай