Ексклузивно интервю: Давид де Хеа

United - UEFA Champions League Round of 16

Давид де Хеа даде ексклузивно интервю за Old Trafford’s 12th Man – официалния бюлети за притежателите на сезонни билети.

Какво харесваш най-много в това, че играеш във Висшата Лига?
Да играя за Юнайтед, един от най-великите клубове в света, винаги е източник на гордост за мен. Винаги когато облека тениската, все едно обличам историята на клуба.

Как си почиваш, когато не играеш?
Прекарвам време у дома, със семейството ми. Гледам доста филми и играя видео игри с приятелите ми. Нормални неща, но все пак не прекарвам цялото си време вкъщи. Понякога излизам да пазарувам, на разходка или отивам до центъра. Когато гледам английски филми, слагам субтитри, за да мога да разграничавам по-добре това, което казват, което спомага за подобряване на езика.

Колко често се събираш със семейството и приятелите си?
Доста често. Излизам с приятели, ходим на боулинг, на вечери. Почивам си и прекарвам добре свободното си време.

Ако не беше станал футболист, какъв щеше да бъдеш?
Всъщност, да бъда футболист беше единственото, което съм искал и ми е трудно да си представя да правя нещо друго. Може би, ако футболът не беше опция, то щях да се съсредоточа повече в училище. Вероятно щях да отида в университет и да достигна научна степен, свързана със спорта. В училище обичах часовете по история, харесваше ми да уча за важни дати и събития.

Като малко момче, каква беше първата ти среща с футбола?
Играех с баща ми от много ранна възраст. Първото нещо, което си спомням е да играя футбол пред дома ни. Само това правех. По-късно се присъединих към академията на Атлетико Мадрид. Бях пет или шест годишен, малко момче.

Вратарите понякога вкарват голове. Въпреки че не си отбелязвал попадение в професионалния футбол, вкарвал ли си гол в даден мач като вратар?
Не като вратар. Когато бях по-малък, играех като нападател и вкарвах много голове, но по-късно реших да бъда вратар. Винаги съм харесвал да владея топката, да дриблирам и да подавам. В младежките отбори на Испания тренирах доста с топката в краката ми.

www.manutd-bulgaria.com

VN:F [1.9.22_1171]
Rating: 5.0/5 (2 votes cast)
Ексклузивно интервю: Давид де Хеа, 5.0 out of 5 based on 2 ratings

Коментирай