Ди Мария ще носи №7

 

angeldimaria7

Манчестър Юнайтед има удоволствието да обяви, че Анхел ди Мария ще носи фланелката с №7, която е една от най-легендарните в света на футбола.

Лятното попълнение от Реал Мадрид се присъединява към елитен списък от играчи, които са блестели с тази фланелка, която е свободна, откакто Антонио Валенсия реши да се завърне към №25 миналото лято.

„Наясно съм с нейната значимост“, каза ди Мария в четвъртък. „Кристиано Роналдо разговаря с мен в Реал Мадрид и ми обясни колко важна е тя. Искам да нося тази фланелка и да допринеса за клуба така, както го правеше Роналдо. Клубът също изяви желание да даде фланелката с №7 на мен и се надявам, че ще оправдая очакванията.“

Легендата за тази фланелка може да бъде проследена чак до времето, когато бе носена от Джордж Бест в историческата кариера, която северноирландецът имаше на Олд Трафорд. Оттогава, тя бе гордо носена от играчи като Брайън Робсън, Ерик Кантона, Дейвид Бекъм и бившия съотборник на ди Мария Кристиано Роналдо.

Майкъл Оуен наследи фланелката с №7 по време на своя двугодишен престой при Червените Дяволи и отбеляза паметен победен гол в историческо градско дерби на Манчестър на Олд Трафорд, преди да бъде носена от Антонио Валенсия през сезон 2012/13.

 

www.manutd-bulgaria.com

VN:F [1.9.22_1171]
Rating: 3.7/5 (3 votes cast)
Ди Мария ще носи №7, 3.7 out of 5 based on 3 ratings

Коментирай