Ди Мария ще бъде идол

dimaria-leicester-away

Неделният мач срещу Лестър може да беше ужасно разочарование, но трябва да призная, че имаше момент, в който осъзнах, че Анхел ди Мария има потенциала да бъде легенда за Манчестър Юнайтед.

Исках той да играе с топката през цялото време. Такава беше способността му постоянно да показва магически неща с топка в крака и да твори на терена, и разбира се, негоият гол беше нещо величествено.

Това беше едва третото му участие за Червените Дяволи и съответно първото, което изгледах на живо, но той отрано се откроява като играч, способен да се превърне в идол, какъвто беше Кристиано Роналдо. Без да искам да повишавам излишно напрежението около южноамериканеца, трудно е човек да не бъде ентусиазиран относно това какво може да постигне на Олд Трафорд.

Всички играчи, с които говорих напоследък са изумени от уменията, които е демонстрирал ди Мария на тренировка. Люк Шоу смята, че халфът е сред петте най-добри играчи в света. Бразилците Рафаел и Андреас Перейра може да възприемат Аржентина като най-големия им противник, исторически, но уважението към новия им колега е очевидно. Изглежда, че той е също толкова впечатляващ и на тренировъчното игрище, далеч от обективите на камерите.

Това, на което най-много се възхищавам у бившата звезда на Реал Мадрид е желанието му да направи всичко възможно нещата да се случат. Не всички негови пасове или изстрели намират целта, но той непрекъснато се опитва да повлияе позитивно на мача. Разговарях със Сър Боби Чарлтън през лятото и той сподели, че харесва играчи, които не се страхуват да преодоляват защитници. Говорейки без да конкретизира, легендарният рицар смяташе, че в днешно време футболистите могат да бъдат винени, че подават топката консервативно, за да запазят владението вместо да мислят с няколко хода напред. Но това определено не се отнася за ди Мария.

Не само, че той може да въздейства на игрището, но и извън него изглежда също толкова впечатляващ. Имам късмета да бъда на позиция, където виждам що за хора са играчите на Юнайтед извън терена аржентинецът очевидно е човек, отдаден на семейството си, който обича страшно много своята малка дъщеричка. Когато тя беше доведена при него на едно събитие на Олд Трафорд тази седмица, лицето му грейна и беше погълнат от нея по начин, който само друг родител може да разбере.

Сякаш всички останали в претъпканата зала изчезнаха за него, когато се заигра с малката и в последствие я отведе в съблекалнята. Признава, че сърцето, което оформя с ръцете си и захапването на палеца (имитирайки биберон) при отпразнуването на своите голове са посветени на малката Миа и беше интересно просто да се наблюдава семейството, заедно.

Всичко, което видях на и извън терена само затвърди впечатлението, че Анхел ще бъде велик играч за Манчестър Юнайтед и ще се радва на голяма популярност сред почитателите на Червените Дяволи. Трябва да призная, че съм изумен и нямам търпение да дойде събота, за да го гледам отново в действие срещу Уест Хям. Ди Мария бързо се превръща във всеобщ любимец и небето е границата пред него на Олд Трафорд.

 

Адам Маршал, ManUtd.com

VN:F [1.9.22_1171]
Rating: 5.0/5 (4 votes cast)
Ди Мария ще бъде идол, 5.0 out of 5 based on 4 ratings

Коментирай