Дилема пред ван Гаал относно защитата

training-before-everton

Не за пръв път, мениджърът на Манчестър Юнайтед Луис ван Гаал ще има главоболия относно селекцията – този път в защита – за неделното домакинство срещу Евертън.

Холандецът беше принуден да ротира своята отбрана поради множеството контузии и наказание. Всъщност, не по-малко от 12 играчи взеха участие в защитата в рамките на едва шест мача от Висшата Лига.

Опциите пред ван Гаал за този уикенд се увеличиха покрай наличността на Тайлър Блакет, който изтърпя своето наказание за червения картон, получен при загубата с 5-3 от Лестър. Бидейки твърд титуляр преди това, роденият в Манчестър защитник е решен да затвърди мястото си в стартовия състав.

„Очевидно, искам да играя във всеки един мач и се опитвам да впечатля мениджъра, за да запазя мястото си в неговия състав“, каза Блакет пред ManUtd.com. „Първоначално, щях да се радвам да съм наоколо и да трупам опит покрай останалите в тима. Но сега, след като вече изиграх няколко мача, ситуацията е една от тези, в които гладен за още и още.“

„Има конкуренция сред защитниците, което е добре за нас. Шегуваме се по време на тренировки и всички се стремим да се подобряваме. Маркос и Дейли се присъединиха, и мисля, че има добра връзка между нас. Всички ние искаме да успеем.“

Като се има предвид нежеланието на ван Гаал да залага на двама централни защитници, които са с по-силен ляв крак, Блакет ще се конкурира с Рохо, който се представи чудесно при победата над Уест Хям. Аржентинецът преди това се подвизаваше на левия бек, но сега сякаш Люк Шоу даде заявка за тази позиция след успешния си дебют в събота. Като добавим и потенциалното завръщане на Фил Джоунс, и впечатляващото първо участие в първия състав на Пади МакНеър, босът ще бъде изправен пред редица важни решения.

 

www.manutd-bulgaria.com

 

VN:F [1.9.22_1171]
Rating: 4.0/5 (3 votes cast)
Дилема пред ван Гаал относно защитата, 4.0 out of 5 based on 3 ratings

Коментирай