Джоунс иска да играе като централен защитник

jonesgalaФил Джоунс израсна много през последните 18 месеца в Манчестър Юнайтед и изглежда доста по-сигурен, играейки на любимата си позиция като централен защитник, този сезон. Въпреки че се радва, че Сър Алекс използва универсалността му, той се надява, че това няма да му попречи да играе на позицията на която се чуства най-добре – в сърцето на отбраната.

Джоунс се представи много добре като централен защитник, заедно с Крис Смолинг, в мача от четвъртия кръг за ФА Къп срещу Фулъм в събота, въпреки че се открояваше и в ролята на полузащитник срещу Тотнъм в лигата.

20-годишният англичанин знае коя позиция предпочита, казвайки: „Винаги съм твърдял, че като централен защитник се чуствам най-добре. Усещам и чета играта по-добре, когато играя в тази роля. Но където и да се наложи да играя, ще го правя.”
Попитан дали обещаващото му представяне в центъра на полузащата може да му попречи за в бъдеще, той заяви: „Аз съм в Манчестър Юнайтед и ми харесва да играя за този клуб. Ще бъда щаслив да играя където и да е”.

Малко клубове в света могат да съперничат с броя талантливи футболисти, които Юнайтед притежава на тази позиция; с опитните Рио Фърдинанд и Неманя Видич, последователният Джони Евънс и обещаващите Джоунс и Смолинг. Точно затова Джоунс ще се възползва от всяка минута на терена.

„Стартът на сезона не беше добър, но сега имам възможност да взема участие в определени мачове”, каза той пред PA sport преди мача със Саутхемптън в сряда. ” Те са добър отбор, независимо от това дали имат имат нов треньор или не. Също така имат и няколко добри играчи и трябва да внимаваме за тях.”

Юнайтед се бори за три трофея и в последните, най-важни, четири месеца от сезона Джоунс споменава, че Сър Алекс насърчава играчите си да се борят за требъл. „Точно това каза и треньора преди мача с Фулъм и това е нашата цел” добавя Джоунс.

Въпреки това младият защитник не мисли много за това. „Требълът е много далеч. Трябва да се концентрираме върху мачовете, които предстоят. В сряда имаме труден двубой срещу Саутхемптън и няма да е лесно.

„Трябва да се съсредоточим върху това, което е сега пред нас. Има много мачове, които предстоят. Някои от тях са трудни, но, ако всички са здрави и се опазим от контузии, ще се справим с тях. Имаме силен състав и солидна основа. Може да го видите на тренировките или на терена. Забавно е, но сме фокусирани и работим сериозно.”

www.manutd-bulgaria.com

VN:F [1.9.22_1171]
Rating: 0.0/5 (0 votes cast)

Коментирай