Джак Силкок

profileМакар да не е толкова популярен като име, Джак Силкок е бил един от най-лоялните и надеждни играчи в 15-те години между двете Световни Войни. 

За повечето мъже от неговото поколение, футболът не е бил считан за добра професия, и роденият в Уигън Джак започва работа като миньор в „Аспул Колиъри“.
Талантън му обаче бива забелязан в изявите му в работническия отбор на ‘Аспул“, и той подписва със сборният Ланкашърски клуб Атертън.

През 1916г. мениджърът на Юнайтед Джон Робсън забелязва 18 годишният Силкок, в едно от своите „скаутски“ разузнавания. Той подписва с аматьорската формация на Юнайтед през Април същата година, и става професионален играч през следващата.
Играе във военната лига, но дочаква своя шанс да дебютира за първия отбор през Август 1919г. в равенството с Дарби Каунти. След дебюта си, той става неизменна част от защитната формация на Юнайтед.

Джак е бил силен и техничен краен-защитник с изключителен усет за пласиране, като изиграва 449 мача с първия отбор, за 15-те си години престой в Юнайтед.
Макар да не спечелва никакви лични награди с представянето си, бива повикван за три пълни мача с националния отбор на Англия. Също така бива включван три пъти в символичния отбор на Футболната Лига.

През Август 1934г., Силкок напуска Юнайтед в посока Олдън Атлетик. За съжаление това напускане се оказва грешка за него тъй като не успява да се пребори за титулярно място, и след като прекарва половин сезон при резервите на Баундъри Парк, преминава в аматьорския Дройсдън.
Там, без мотивация да играе на високи обороти, той комбинира футбола с бизнес, като управлява „Роб Рой Хотел“ в Стретфорд.

превод:Crash
източник: www.manutd.com